Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Ivan Hašek svou kandidaturu na předsedu ČMFS popírá

Dubaj (SAE)/Praha - Fotbalový trenér Ivan Hašek dnes večer popřel, že by změnil svůj pohled na svou případnou kandidaturu na předsedu Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS). Jablonecký funkcionář Ladislav Čičmanec sice vystoupil na sobotním shromáždění v Průhonicích s tím, že Hašek je rozhodnut stát se předsedou svazu, ale nynější kouč to dnes uvedl na pravou míru. K žádnému zvratu prý v jeho názorech nedošlo a nic se nezměnilo ani na tom, že svůj definitivní postoj oznámí až v květnu. O novém předsedovi se bude rozhodovat na volební valné hromadě, která se uskuteční 27. června.

"Moje rozhodnutí ohledně práce v ČMFS není skutečně na programu dne. Jsem stále pod platnou smlouvou a víc bych to nerad komentoval," vzkázal do Česka pětačtyřicetiletý kouč, který kandidoval na svazového šéfa už před čtyřmi lety. Tehdy ho ze hry dostala zákulisní dohoda jeho konkurentů Vlastimila Košťála a Pavla Mokrého, který stojí v čele ČMFS dodnes.

Haška zprávy o aktuálních novinkách uvnitř českého fotbalu zastihly po dnešním návratu z Kataru, kde pobýval šest dnů se svým klubem Al Ahlí. Prý jej trochu překvapilo, že se v jeho vlasti mluví o kandidatuře jako o hotové věci. Čičmanec delegátům shromáždění naznačil, že mu Hašek slíbil kandidaturu, pokud bude cítit podporu regionálního fotbalu.

Hašek však přichází s opravou. "Nic se nezměnilo na tom, co jsem prohlásil již dříve: pokud budu cítit podporu okresů a krajů, budu možnost kandidovat teprve zvažovat. To však v současné době není na pořadu dne. Mám spoustu rozdělané práce v klubu a také platnou smlouvu, proto se nehodlám k dalším věcem ani vyjadřovat," prohlásil důrazně Hašek a požádal všechny domácí fotbalové funkcionáře, aby od případných úvah upustili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články