Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

O fotbalistu Kováče projevil zájem anglický West Ham

Moskva - Český fotbalový reprezentant Radoslav Kováč si vybírá, kde bude v budoucnu hrát. Zájem o něj projevily týmy z Anglie i ze Španělska, nyní se k nim přidal ještě West Ham United. Se zprávou přišel ruský deník Sport Express s odkazem na předsedu Spartaku Moskva Valerije Karpina, podle kterého může být o přestupu rozhodnuto již dnes.

Radoslav Kováč
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Všechny nabídky projednáme s ohledem na názor hráče. Konečné rozhodnutí může padnout už dnes," cituje Karpina dnešní vydání deníku s tím, že všechny možnosti, které se Kováčovi nabízejí, nechce prozrazovat.

Hráčův agent Pavel Zíka ale rozřešení přestupové tajenky nevidí tak rychle, spíše by se mohlo rozhodnout podle něj v horizontu dvou dnů. "Pro Radka je to jedna z variant, která by byla pro něj hodně zajímavá, protože by nastupoval v Premier League," reagoval na informace ruských médií Zíka.

Kováče údajně chce trenér West Hamu Gianfranco Zola, který nabízí stejně jako Celtic Glasgow 120 milionů korun. To je částka, kterou za Kováče zaplatil Spartak v roce 2005 pražské Spartě. Odchovanec olomouckého fotbalu by tak v případě přestupu navázal na českou tradici v londýnském celku, kde před ním působili Tomáš Řepka, Pavel Srníček či Petr Mikolanda a v současnosti jsou zde brankáři Jan Laštůvka s Markem Štěchem a trenér brankářů Luděk Mikloško.

Odchod devětadvacetiletého Kováče ze Spartaku Moskva je podle ruského tisku jasnou záležitostí, jelikož hráč chce působit ve vyspělejší soutěži a trenér Michael Laudrup zas chce vybudovat nový kádr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články