Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brankář Čech přišel o rekord v neprůstřelnosti, překonal ho Van der Sar

Londýn - Nizozemský brankář Edwin van der Sar připravil Petra Čecha o rekord anglické ligy v délce neprůstřelnosti. V úterním zápase 23. kola pomohl fotbalistům Manchesteru United k vítězství 5:0 na hřišti West Bromwiche již 11. čistým kontem v řadě a celkem neinkasoval už 1031 minut. O šest minut tak překonal rekord, který od března 2005 držel český gólman londýnské Chelsea. Rekord může navíc dál vylepšovat.

Brankář Petr Čech
zdroj: AP

Osmatřicetiletý Van der Sar v posledních týdnech nabral vynikající formu, stejně jako celá obrana Manchesteru United. Nizozemský brankář v lize naposledy inkasoval 8. listopadu, kdy ho dvakrát překonal Samir Nasri z Arsenalu.

A míč nemusel ze sítě lovit ani dnes, když ho útok West Bromwiche příliš nezaměstnával. Největší šanci na zmaření čistého konta měl v 57. minutě Jay Simpson, avšak trefil jen tyč. Chvíli předtím Chris Brunt vystřelil z přímého kopu těsně nad.

To již bylo za stavu 2:0 pro Manchester; v první půli nejprve podstřelil brankáře Dimitar Berbatov a těsně před pauzou mířil přesně z přímého kopu Tevez. V tu chvíli již hrál West Bromwich bez vyloučeného Paula Robinsona, který dostal červenou kartu v 39. minutě.

Nevyužité šance ze začátku druhé půle pak West Bromwich hodně mrzely, jelikož po hodině hry si na rohový kop naběhl Nemanja Vidič a třetím gólem definitivně rozhodl.

Hráči Manchesteru se pak mohli již soustředit na to, aby Van der Sarovi pomohli překonat rekord. Nic na tom nezměnil ani český útočník Roman Bednář, který na posledních 27 minut nastoupil do svého 50. zápasu v dresu West Bromwiche. Bednář sice míč do branky dostal, ale až po odpískání, za což dostal žlutou kartu. Za následné gesto točení ukazováčku okolo spánku mu navíc rozhodčí hrozil vyloučením.

Jasnou výhru pak dvěma góly z rychlých brejků ještě dokonal Cristiano Ronaldo. Manchester tak má v čele tabulky tříbodový náskok před druhým Liverpoolem.

Na třetí místo se dostala Aston Villa, který na hřišti Portsmouthu vyhrála těsně 1:0, když se prosadila čerstvá posila z Wiganu Emile Heskey. Aston Villa tak neprohrála od 9. listopadu již jedenáctý zápas za sebou a o dva body se dostala před Chelsea. Ta však má středeční zápas k dobru.

Bývalý Čechův náhradník v brance Chelsea Carlo Cudicini si odbyl debut v Tottenhamu a svému novému týmu pomohl k vítězství 3:1 nad nováčkem ze Stoke.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články