Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Řádění fanoušků Hamburku zastavilo dopravu na Václavském náměstí

Praha - Zhruba 400 fanoušků německého fotbalového klubu Hamburger SV, kteří vpodvečer házeli dělbuchy a komplikovali dopravu na Václavském náměstí v Praze, policisté bez větších incidentů doprovodili ke stadionu v Edenu. Tam dnes večer Hamburk hraje s pražskou Slavií v základní skupině Poháru UEFA.

Fanoušci Hamburku
zdroj: ČTK

Fanoušci německého týmu po cestě zapalovali dýmovnice, házeli sklo, ničili zeleň a provolávali pokřiky v němčině. Policisté kvůli nim museli na několika místech hlavního města krátkodobě přerušit dopravu. 

Příznivci Hamburku se původně srotili kolem irského baru ve Štěpánské ulici. Podnik je v těsné blízkosti hotelu, kde se v té době ubytovávala delegace z Evropského parlamentu, takže hrozilo nebezpečí, že Němci politikům zkomplikují další program. 

Situaci přímo na místě sledoval i ředitel ochranné služby policejního prezidia Lubomír Kvíčala. Fanoušci v modrobílých šálách se však po půl sedmé přesunuli za asistence zhruba 30 policejních těžkooděnců na Václavské náměstí. 

Odtamtud je policisté navedli do stanice metra Můstek, odkud příznivci Hamburku odjeli na Strašnickou. Ve vagonech metra se bavili tím, že je skákáním rozhoupávali. Ze Strašnické pokračovali v doprovodu policejních aut až do Edenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články