Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ostrava třemi góly porazila Jablonec a přezimuje třetí

Ostrava - Ostravští fotbalisté porazili v dohrávce 16. kola nejvyšší soutěže Jablonec 3:1 a před zimní přestávkou si tak upevnili postavení na třetím místě tabulky. Baník rozhodl už do konce prvního poločasu. Nejlepší hráč na trávníku Václav Svěrkoš připravil první gól Mariu Ličkovi, druhý sám dal a svůj podzimní střelecký účet navršil na sedm branek. Jablonec v závěru už jen zmírnil porážku.

Domácím na poslední chvíli vypadl ze sestavy nemocný Mičola, ale jen na tom dnes nízká kreativita ostravské zálohy zřejmě nestála. Trpěl především kanonýr Svěrkoš, který se nabízel do hry, ale pasy spoluhráčů ho vytrvale míjely. Výběr kouče Jablonce Františka Komňackého, který na Bazalech před čtyřmi letech slavil s Baníkem titul, eliminoval snahu o zahajovací tlak soupeře pozornou defenzívou. Baník se zmohl jen na několik ran ze střední vzdálenosti, které Špit s menšími i většími potížemi zlikvidoval. 

Třebaže pravá strana ostravské sestavy už pamatuje mnohem povedenější zápasy, záložník Rajtoral měl prsty v jediném gólu. Hlavním architektem celé akce byla ale Svěrkoš, který míč po Rajtoralově přisunutí prostrčil Krejčímu mezi nohama rozběhnutému Ličkovi a na jeho volej byl Špit krátký.

Komňacký už v poločase dvakrát vystřídal

Domácí byli častěji u balonu, ale překvapivý pas, kterým by rozvrátili jablonecký blok, středová řada Baníku nevymyslela. Jablonec na tom byl podobně. Nebetonoval, jenže v ofenzívě byl bezzubý. A těsně před pauzou ho stihla druhá rána: Markův pas si našel Svěrkoše, jenž křížnou střelou zaznamenal svůj sedmý podzimní gól. 

Kouč Komňacký proto už v poločase sáhl ke dvěma změnám v sestavě i rozestavení a už za třináct minut se mohly setkat s úspěchem. Centr z pravé strany propadl až ke střídajícímu Hlouškovi, který však z velkého vápna trestuhodně přestřelil branku.

Lička stvrdil třetím gólem výhru Baníku

Dvojí střídání však zabralo, hosté získali větší tah směrem na Bučka. Další z nových mužů Valenta mohl v 68. minutě dokonce hned dvakrát zdramatizovat zápas kontaktní brankou, ale poprvé jeho střelu vyškrábl ostravský gólman na roh a po něm Valentovu hlavičku z brankové čáry odvrátil Otepka. 

Ostrava kritický moment se štěstím přečkala a vzápětí rozhodla třetí brankou. Ačkoliv v daný okamžik byly na hřišti dva míče, sudí Svěrkošův úprk nepřerušil a po vyražené ráně Zehera míč do prázdné branky vrátil Lička. 

Hosté už jen snížili, ale zásah Loučky stál za to. Jablonecký záložník v úplném závěru bombou bez přípravy trefil přesně levý horní roh. Baník mohl ještě odpovědět, po Otepkově pokusu pod břevno se však vyznamenal Špit.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články