Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice chtěly výhru, odvezly si debakl a sestup. Opava se loučila sedmi góly

Až poslední kolo druhé ligy dalo odpověď na zbývající otázku, kdo sestoupí s Frýdkem-Místkem. Rozhodovalo se o tom v Ústí nad Labem, namočené byly oba týmy. Domácím stačila remíza, hosté z Vítkovic museli vyhrát. Jenže ten sen jim dlouho nevydržel - odvezli si čtyři góly a sestupují. Frýdek se loučil debaklem 0:7 v Opavě, která naopak míří do nejvyšší soutěže.

Gólová radost fotbalistů Ústí
zdroj: fkusti.cz

Vítkovice potřebovaly k záchraně zvítězit, tříbodový zisk se jim ale už od úvodu vzdaloval. V deváté minutě poslal Ústí do vedení střelou k tyči Richter a ve 34. minutě zvýšil Pilík z penalty po zákroku na Šnirce. Severočeši zápas s přehledem ovládali a po hodině přidal po rohu třetí gól zblízka hlavou Pokorný. Skóre pak uzavřel Jakubov. Ústí si záchranu vybojovalo skvělým koncem sezony, když vyhrálo posledních pět kol.

Vedoucí Opava potvrdila suverenitu v soutěži domácí výhrou 7:0 nad posledním Frýdkem-Místkem. Slezané dali čtyři góly v první půli, dvakrát se v utkání trefili Kuzmanovič a Smola.

Na celkové prvenství v soutěži měla před posledním kolem naději i Příbram, která ztrácela na Opavu dva body. Překvapivě však prohrála ve Znojmě po brankách Pecháčka z první půle a Šamánka z penalty po změně stran.

Třetí místo obsadily Pardubice po vítězství 2:0 nad Olympií Praha. Obranu nováčka soutěže pokořil po necelé hodině hry Jeřábek a pojistku přidal po podobné akci a rovněž po kličce brankáři střídající Petráň.

Východočeskému rivalovi Pardubic Hradci Králové nestačila ke třetí příčce ani výhra 2:0 na hřišti Táborska. Vítězným gólem ji zařídil útočník Pázler, který se s 21 góly stal nejlepším střelcem soutěže. Vedení hradeckého klubu po zápase odvolalo realizační tým v čele s hlavním trenérem Karlem Havlíčkem. "Sportovní úsek vyhodnotil sezonu jako neúspěšnou. Byť jsme se na jaře výsledkově zlepšili, nebyli jsme spokojeni s celkovým herním projevem mužstva. V tom jsme oproti podzimní části progres nezaznamenali," uvedl v tiskové zprávě výkonný ředitel klubu Jiří Sabou.

Je nám líto, video expirovalo.
Opava dala Frýdku-Místku sedm gólů

Fotbalová národní liga - 30. kolo:

SFC Opava - MFK Frýdek-Místek 7:0 (4:0) Branky: 23. a 53. Kuzmanovič, 60. a 81. Smola, 4. vlastní Biolek, 29. Puškáč, 38. Janetzký. Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Hrabovský. Bez karet. Diváci: 5352.

Viktoria Žižkov - České Budějovice 1:2 (0:2) Branky: 61. Musa - 17. Havel, 26. Mashike Sukisa. Rozhodčí: Rejžek - Ratajová, Černý. ŽK: Urbanec - Novák. Diváci: 872.

FK Ústí nad Labem - MFK Vítkovice 4:0 (2:0) Branky: 9. Richter, 34. Pilík, 59. Pokorný, 79. Jakubov. Rozhodčí: Zelinka - Blažej, Hock. ŽK: Miskovič - Mikula, Hýbl, Pašek, Motyčka. Diváci: 1466.

1. SC Znojmo - 1. FK Příbram 2:0 (1:0) Branky: 18. Pecháček, 56. Šamánek z pen. Rozhodčí: Julínek - Novák, Petřík. ŽK: Šamánek - Matoušek. Diváci: 431.

Pardubice - Olympia Praha 2:0 (0:0) Branky: 58. Jeřábek, 79. Petráň. Rozhodčí: Severýn - Batík, Lakomý. ŽK: Látal, Kovář - Verner, Giditz. Diváci: 824.

Táborsko - Hradec Králové 0:2 (0:1) Branky: 45. Pázler, 72. Vlkanova z pen. Rozhodčí: Lerch - Vitner, Poživil. ŽK: N'Gimbi - Černý, Pázler. Diváci: 846.

Třinec - Varnsdorf 2:2 (0:1) Branky: 63. Bedecs, 73. Dedič - 20. Klobása, 77. Ondráček. Rozhodčí: Nenadál - Caletka, Dohnálek. ŽK: Adamuška, Vaněk, Hykel (všichni Třinec). Diváci: 472.

Sokolov - Vlašim 2:0 (1:0) Branky: 25. Kosak, 90.+3 Silný. Rozhodčí: Klíma - Kubec, Pečenka. ŽK: Machek, Glaser, Kosak - Čtvrtečka, Kučera, Mareček. Diváci: 550.

Tabulku najdete ZDE

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články