Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Mnichovská mašina je pošesté v řadě mistrovská, Dortmund přejel Stuttgart

Bayern Mnichov slaví 28. mistrovský titul v německé lize. Definitivní pojistku si svěřenci trenéra Juppa Heynckese zajistili v Augsburgu, kde vyhráli 4:1. Bavorský velkoklub má po 29. kole v čele tabulky nedostižný náskok 20 bodů. Druhé Schalke nečekaně padlo na půdě předposledního Hamburku 2:3, čehož ke stažení manka využil třetí Dortmund řízenou demolicí Stuttgartu. V dohrávce Leverkusen rozstřílel Lipsko 4:1.

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují ze zisku mistrovského titulu
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Čerstvý mistr prohrával od 18. minuty po obrovské chybě Boatenga v rozehrávce. Ulreich sice unikajícího Córdovu vychytal, ale míč si vzápětí nešťastně srazil do vlastní branky obránce Süle.

Favorit vyrovnal po půlhodině hry, když Tolisso poslal Kimmichův centr hlavou do sítě, a obrat dokonal v 38. minutě po chytrém Bernatově přiťuknutí Rodríguez. Kolumbijský záložník si připsal za posledních sedm ligových zápasů čtyři góly a šest asistencí. Na 3:1 zvýšil po změně stran Robben a konečný výsledek stanovil tři minuty před koncem Wagner.

Bayern ovládl nejvyšší soutěž pošesté za sebou a po vítězství v německém Superpoháru získal druhou trofej v letošní sezoně. Navíc zůstává ve hře i v DFP-Pokalu a v Lize mistrů, v níž po úterním vítězství 2:1 v Seville nakročil do semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern si ve stylu hodném šampionů dokráčel pro 28. titul

Dortmund se skalpem Stuttgartu částečně rehabilitoval za předchozí kolaps v Mnichově, kde prohrál 0:6. Z třetího místa ztrácí už jen bod na druhé Schalke, které je čeká v příštím kole. Stuttgart naopak padl poprvé pod vedením trenéra Tayfuna Korkuta, z předchozích osmi duelů jich pět vyhrál a ve třech remizoval.

Jedinou střelu na branku v prvním poločase zaznamenal americký mladík Pulisic a rovnou z ní otevřel skóre, když dalekonosným pokusem překonal gólmana Zielera. 

Krátce po změně stran zvýšil Batshuayi, jenž ve svých prvních devíti zápasech v bundeslize nastřílel sedm branek. Stejný počin se v minulosti v dresu Borussie podařil pouze Manfredu Burgsmüllerovi. V 59. minutě se nadvakrát prosadil Philipp a stanovil konečné skóre 3:0

Michy Batshuayi se raduje z gólu
zdroj: DPA autor: Bernd Thissen

Hamburk porazil Schalke 3:2 a odpoutal se z posledního místa tabulky. Navíc přerušil sérii 15 utkání bez výhry, naposledy uspěl 26. listopadu nad Hoffenheimem.

Celek z Gelsenkirchenu šel sice v 10. minutě po hlavičce Nalda do vedení, ale vzápětí vyrovnal Kostič a v 52. minutě dotlačil do branky míč Holtby. Druhý tým tabulky srovnal krok po pohotové dorážce Burgstallera, ale cenné tři body nakonec šest minut před koncem vystřelil domácím ranou z dvaceti metrů Hunt.

Schalke nalezlo ligového přemožitele po šesti vítězstvích za sebou. Hamburk se přiblížil baráži na rozdíl pěti bodů.

Hertha Berlín se ujala vedení na hřišti Mönchengladbachu ve 40. minutě po gólu Kaloua, nicméně domácí hráči po přestávce otočili skóre. Dvěma brankami se blýskl střídající Thorgan Hazard. Belgický křídelník nejprve v 75. minutě pohotově usměrnil do sítě propadlý míč na zadní tyči a o čtyři minuty později rozhodl z pokutového kopu.

Borussia se vítězstvím přiblížila z osmého místa pohárovým příčkám na rozdíl pěti bodů. Hertha, v jejímž dresu odehrál 80 minut Vladimír Darida, je na desáté pozici.

Důležitý záchranářský souboj mezi Kolínem nad Rýnem a Mohučí skončil nerozhodně 1:1. Domácí vedli od 7. minuty po gólu Hectora, ale v 50. minutě vyrovnal De Blasis.

Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem v sestavě prodloužil sérii bez porážky na šest utkání. Ve Frankfurtu sice prohrával od 49. minuty po zásahu Joviče, který skóroval ve čtyřech bundesligových zápasech po sobě, ale krátce poté vyrovnal Gnabry. V posledních pěti utkáních dal stejný počet branek.

Leverkusen zvládl dohrávku a v souboji o pohárové příčky rozstřílel 4:1 Lipsko. Domácí sice vedli po brance Marcela Sabitzera, ale těsně před přestávkou vyrovnal Kai Havertz a poté o vítězství Bayernu rozhodli Julian Brandt, Panajotis Retsos a Kevin Volland. Leverkusen se posunul na čtvrté místo, které zaručuje přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů. 

Německá fotbalová liga - 29. kolo:

Hannover - Brémy 2:1 (17. Harnik, 42. Klaus - 74. Belfodil), Augsburg - Bayern 1:4 (18. vlastní Süle - 32. Tolisso, 38. Rodríguez, 62. Robben, 87. Wagner), Freiburg - Wolfsburg 0:2 (2. a 83. Didavi), Kolín nad Rýnem - Mohuč 1:1(7. Hector - 50. De Blasis), Mönchengladbach - Hertha 2:1 (75. a 78. z pen. T. Hazard - 40. Kalou), Hamburk - Schalke 3:2 (17. Kostič, 52. Holtby, 84. Hunt - 9. Naldo, 63. Burgstaller), Dortmund - Stuttgart 3:0 (38. Pulisic, 48. Batshuayi, 59. Philipp), Frankfurt - Hoffenheim 1:1 (49. Jovič - 56. Gnabry), Lipsko - Leverkusen 1:4 (12. Sabitzer - 45. Havertz, 51. Brandt, 56. Retsos, 69. Volland).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články