Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Zeman už nemá místo na lavičce Pescary. Klub jej propustil

Zdeněk Zeman už není trenérem italské Pescary. Vedení druholigového klubu jej propustilo kvůli špatným výsledkům. Tým je aktuálně v tabulce na třinácté příčce. 

Zdeněk Zeman
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Insidefoto

Vedení klubu propustilo sedmdesátiletého českého kouče po sobotní porážce 0:2 na hřišti Cittadelly. "Vedení zbavilo trenéra a jeho realizační tým jejich povinností. Děkujeme mu za profesionální přístup v uplynulých měsících a přejeme hodně štěstí," uvedla Pescara.

Zeman vydržel při svém druhém angažmá v Pescaře přes rok. Vloni v únoru převzal tým po odvolaném Massimu Oddovi na posledním místě prvoligové tabulky a s minimálními vyhlídkami na záchranu.

Klub z ligy sestoupil, v další sezoně se chtěl pokusit o návrat, ale výsledkově se mu nedaří. Z posledních šesti kol vyhrál jediné a figuruje v dolní polovině tabulky, byť na osmé místo, které znamená účast v play-off, ztrácí jen tři body.

Zeman vedl Pescaru už v sezoně 2011/12 a s mladým týmem tehdy vybojoval postup do Serie A. Jeho svěřenci navíc bavili ofenzivním fotbalem a nastříleli rekordních 90 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články