Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona si pochutnala na La Coruni, Villarreal zastavil ve Vigu sérii nezdarů

Bez slitování odehrála Barcelona 16. kolo španělské nejvyšší soutěže. Na Nou Campu deklasovala 4:0 La Coruňu a pojistila si vedení v tabulce. Po čtyřech zápasech uspěl i Villarreal. "Žlutá ponorka" gólem Pabla Fornalse dobyla stadion Celty Vigo. Hubený skalp soupeře slavilo i madridské Atlético, které zásluhou Fernanda Torrese udolalo Alavés a poskočilo na druhé místo. Nečekanou ztrátu totiž zaznamenala Valencie, když prohrála v Eibaru 1:2. Sevilla, kterou 16 dnů po operaci vedl trenér Eduardo Berizzo, remizovala doma 0:0 s Levante.

Paulinho se raduje ze vstřeleného gólu
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Katalánský velkoklub byl od začátku aktivní v ofenzivě, gólu se ovšem dočkal až po půlhodině hry. Messi předložil míč ve vápně Suárezovi a ten bez problémů zakončil. Argentinský maestro následně trefil břevno, ale domácí přesto ještě v prvním dějství náskok zvýšili, když Paulinho dorazil do brány další střelu Messiho, která tentokrát skončila na tyči.

Na konci poločasu zastavil pokus Suáreze na brankové čáře gólman Rubén, ovšem krátce po změně stran už uruguayský střelec přidal třetí trefu FCB. Jeho kolega z útoku Messi příliš štěstí v utkání neměl: v 67. minutě strážce hostující svatyně vyrazil jeho ránu na tyč, o chvíli později mu zneškodnil i pokutový kop.

Čtvrt hodiny před koncem se podruhé prosadil Paulinho, a to podobným způsobem jako v prvním případě - dorážkou míče odraženého od tyče stanovil konečné skóre. 

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona si pohrála s La Coruňou, dvakrát se prosadili Suárez a Paulinho

Fornals spasil slávistického přemožitele

Villarreal potvrdil, že se mu proti Celtě dlouhodobě daří - v posledních sedmi vzájemných duelech s ambiciózním rivalem neprohrál. 

Oběma týmům chyběli v sestavě nejlepší střelci. Domácí Aspas a hostující Bakambu nenastoupili kvůli karetnímu trestu. Roli druhého jmenovaného na sebe vzal Fornals, jenž v 35. minutě o výhře rozhodl hlavou po Baccově centru.

Fornals se podílel na třech z posledních čtyř ligových gólů svého týmu: jeden dal a na dva přihrál. Vigo bylo blízko vyrovnání zejména v 74. minutě, kdy Morovu střelu vyrazil brankář Asenjo na tyč. Celta nedokázala skórovat a na zisk plného počtu bodů čeká už tři střetnutí.

Fotbalisté Villarrealu slaví vítězný gól ve Vigu
zdroj: EFE autor: Salvador Sas

S rakovinou bojující kouč Berizzo se znovu ujal Sevilly

"Trenér překvapil své hráče, když se objevil v šatně, kde k týmu promluvil a následně vedl taktický trénink na hřišti. Trenérův plán je vést mužstvo proti Levante. Vše ale závisí na tom, jak se bude přes den cítit," uvedl klub.

Berizzo na zápas skutečně dorazil a bezmála 26 tisíc fanoušků mu připravilo bouřlivé uvítání. Gól ale pak v utkání neviděli, i když oba týmy trefily tyč a nevyužily ani další slibné příležitosti. Sevilla zůstala v tabulce pátá, na čtvrtý Real Madrid ztrácí dva body.

Podle deníku Marca nicméně Berizzo bude v dalším klání Sevilly ve středu na lavičce chybět, lékaři mu totiž cestu letadlem do San Sebastianu nedoporučili. Tým by měl opět vést asistent Ernesto Marcucci.

Sevilla informovala o Berizzově nemoci 22. listopadu jen několik hodin poté, co jeho svěřenci v Lize mistrů třemi góly v druhém poločase vyrovnali strhující bitvu s Liverpoolem na 3:3. Podle některých médií hráče motivoval trenérův poločasový proslov v kabině, kde jim řekl, že má rakovinu. O týden později se Berizzo podrobil operaci.

Souboj mezi Atléticem a Alavésem mnoho šancí nepřinesl. O nejtěsnějším vítězství favorita rozhodl Torresův skluz ze 74. minuty, kterým usměrnil míč do brány po Vršaljkově centru. Bývalý kanonýr Liverpoolu nebo Chelsea se trefil poprvé v sezoně.

Valencia prohrávala na hřišti Eibaru od 49. minuty, kdy se trefil domácí Inui. Po necelé hodině hry vyrovnal Santi Mina, ale tři body domácím vystřelil tři minuty před koncem hlavou Jordán. "Netopýři" prohráli teprve podruhé v sezoně, obě porážky přišly v posledních venkovních zápasech. Eibar už pět ligových utkání neprohrál a je na sedmém místě.

Španělská fotbalová liga - 16. kolo:

FC Sevilla - Levante 0:0Bilbao - San Sebastian 0:0, Eibar - Valencie 2:1 (49. Inui, 87. Jordan - 57. Mina), Atlético Madrid - Alavés 1:0 (74. Torres), Girona - Getafe 1:0 (5. Stuani), Vigo - Villarreal 0:1 (35. Fornals), FC Barcelona - La Coruňa 4:0 (29. a 47. L. Suárez, 41. a 75. Paulinho). Zápas Leganés - Real Madrid byl odložen kvůli účasti hostí na mistrovství světa klubů, Málaga - Betis Sevilla 0:2 (24. León, 50. Camarasa).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články