Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Od začátku jsme měli šance a tlak. Šli jsme za výhrou a bylo to znát, řekl Petržela

Byl to právě on, kdo ukončil pálení šancí Plzně a konečně prostřelil brankáře FCSB. A právě trefa Milana Petržely se nakonec ukázala jako vítězná, když Viktoria domácí duel Evropské ligy ovládla 2:0. Křídelník Západočechů byl rád, že se spoluhráči ani po promarněných příležitostech nepanikařili a těšilo ho, že díky postupu mohou poslední střetnutí skupiny odehrát v klidu.

Usmívající se Milan Petržela z Plzně po vstřelené brance v objetí spoluhráčů
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Šli jsme si za tím a myslím si, že to bylo vidět. Od začátku jsme měli šance a tlak do vápna. Vytvořili jsme si v prvním poločase asi tři tutové šance a šli jsme si jasně za třemi body," řekl Petržela.

Plzeň postoupila ze skupiny EL poprvé od sezony 2012/13, kdy západočeské mužstvo rovněž vedl kouč Pavel Vrba. "Asi má dobrou karmu, že se mu to podařilo podruhé s námi. Trenér nám dá nějaké instrukce, ale pak je to na nás na hřišti," usmíval se Petržela. "Je to příjemný pocit. Chtěli jsme toho docílit a podařilo se nám to," doplnil.

První poločas ale přes velkou převahu i příležitosti domácích skončil 0:0. "Nepanikařili jsme. Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat ve hře z prvního, protože jsme si říkali, že když tak budeme pokračovat, tak si vytvoříme určitě nějaké šance a něco nám tam padne. To se podařilo hned z kraje poločasu a myslím, že nám to hodně pomohlo," uvedl Petržela.

Ve 49. minutě v šestnáctce zužitkoval povedený centr od Patrika Hrošovského. "Dal jsem gól a musím to brát pozitivně. Vždycky, když nějaký dám nebo na něj nahraju, je to plus, od toho tam jsem. Hlavně jsem rád, že jsme to zvládli jako mužstvo a postoupili," řekl krajní záložník.

FCSB měl už jistý postup a trenér Nicolae Dica šetřil některé opory, což prý ale nebylo znát. "Nebyli nějak moc oslabení tím, že nepostavili asi tři hráče ze základní sestavy. Furt to byl nepříjemný soupeř. Bylo vidět, že jenom jsme jim dali trochu prostoru, tak se hned dostali do šancí," řekl o soupeři Petržela.

Měl radost, že se Viktoria dokázala kvalifikovat už před posledním utkáním skupiny G na hřišti izraelské Beer Ševy. "My jsme chtěli postoupit. Samozřejmě jsme rádi, že se to už rozhodlo a už můžeme být v klidu. Ale samozřejmě jedeme do Izraele pro vítězství," konstatoval bývalý hráč Slovácka, Jablonce nebo Augsburgu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články