Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrba po postupu metal kotrmelce. Jsem spokojený. FCSB je v Evropě nadprůměr, řekl

Když se dosáhne na velký úspěch, fanoušci Plzně se mohou těšit, že uvidí od Pavla Vrby už klasický kotoul. Přesně takový moment přišel po výhře Viktorie nad FCSB 2:0, která domácím přinesla postup v Evropské lize do jarní části. Kouč Západočechů tak předvedl svůj klasický kousek a chválil výkon celého týmu.

Milan Petržela (na kolenou) se raduje se spoluhráči z Plzně z gólu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Petr David Josek

Plzeň díky gólům Milana Petržely a Jana Kopice z druhé půle porazila FCSB na čtvrtý pokus v této sezoně a rumunskému soupeři částečně vrátila předchozí vysoké porážky 1:4 v předkole Ligy mistrů a 0:3 v úvodním zápase skupiny EL.

"Samozřejmě, že jsem spokojený. Zvlášť s mužstvem, které patří k nadprůměrným v Evropě. Hodně si toho cením," řekl Vrba. "Technika se vytříbila, nějaké kilo se shodilo, takže to bylo jednodušší," komentoval s úsměvem již tradiční kotrmelec před domácími fanoušky.

Vrba se před sezonou do Plzně vrátil po třech a půl letech a nyní navázal na své předchozí pohárové úspěchy. Ve skupině Ligy mistrů s Viktorií dvakrát uhrál třetí místo a postoupil do jarní fáze Evropské ligy. Ze skupiny EL se kvalifikoval do play-off už v sezoně 2012/13.

"Všechny postupy byly strašně těžké. Je to pro nás teď příjemnější, že to je už před posledním kolem. Na druhou stranu nesrovnávejme Evropskou ligu a Champions League. Ty zápasy v Champions League o třetí místo byly mnohem náročnější než zápas s FCSB. Ale nechci vůbec mluvit o Steaue, ale bavím se o AC Milán a dalších, na které jsme tehdy narazili," konstatoval Vrba.

Těšilo ho, že k postupu přispěli i plzeňští "veteráni" Daniel Kolář nebo Milan Petržela, které podle něj už mnoho lidí odepisovalo.

"Jsem hlavně rád, že spousta lidem, nejenom novinářům, dokazují, že hrát fotbal umí a ještě jejich fotbalová kariéra nekončí. I když jim to někteří předpovídali a mysleli, že už na to nemají. Naopak oni dokazují, že na to mají a dokážou hrát skvělý fotbal," prohlásil třiapadesátiletý trenér.

Plzeňští ve skupině Evropské ligy vyhráli všechny tři domácí duely s Beer Ševou, Luganem i FCSB a navázali na excelentní formu z české nejvyšší soutěže, kterou po 14 kolech vedou bez ztráty bodu.

"Jsem hlavně rád, že fotbal hráče baví, střílíme tolik gólů, dostáváme se do ofenzivy ve větším počtu hráčů a myslím, že je to správně. Máme na to sílu a kvalitu a je dobře, že to tak využíváme," konstatoval Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články