Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Neapol dál vládne, Juventus prohrál a je až třetí, předstihl ho Inter Milán

Rozdíl mezi prvním a druhým týmem v italské lize jsou po 13. kole dva body. Zatímco vedoucí a stále neporažená Neapol potvrdila formu a doma zdolala AC Milán 2:1, obhájce titulu z Juventusu nečekaně padl na stadionu Sampdorie 2:3. Na druhé pozici tak Juventus nahradil Inter Milán, který zásluhou Maura Icardiho porazil 2:0 Bergamo. Čtvrtý je AS Řím, který v městském derby uťal devítizápasovou vítěznou sérii Lazia a radoval se z triumfu 2:1.

Zklamaný Paolo Dybala a Gonzalo Higuaín z Juventusu
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

Obhájce titulu byl v prvním dějství aktivnější, po změně stran ale převzali otěže zápasu domácí. V 52. minutě otevřel hlavou skóre Zapata a o dvacet minut později se zpoza vápna střelou k tyči prosadil Torreira.

V 79. minutě definitivně rozhodl o prvním vítězství Sampdorie nad Juventusem od května 2013 po Quagliarellově přihrávce Ferrari. Domácí gólman Viviano v nastavení přišel o čisté konto po Higuaínově penaltě a Dybalově zásahu. Juventus venku prohrál poprvé v sezoně.

Góly v římském derby začaly padat až po přestávce. V 47. minutě dostali hráči AS příležitost zahrávat pokutový kop po faulu na Kolarova a Perotti z kroku zamířil přesně k tyči. Na 2:0 zvýšil v 53. minutě přízemní střelou z hranice vápna Nainggolan.

Dvoubrankové vedení "Vlků" ještě rozvířilo emoce na hrací ploše, hosté se však zároveň začali tlačit víc dopředu a po několika razancích se dočkali šance na srovnání.

Po Manolasově ruce proměnil penaltu nejlepší střelec Serie A Immobile, pro něhož to byl už 15. gól v sezoně. Hráči AS už ale stav 2:1 udrželi a připsali si šestou výhru ve všech soutěžích za sebou.

Neapol zápasu dominovala, hráči AC Milán se dokonce v prvním poločase ani jednou nedostali s míčem do soupeřova pokutového území. Naopak domácí celek udeřil v 34. minutě zásluhou Insigneho, na jehož lob si sice Donnarumma sáhl, gólu ale nezabránil.

Talentovaný italský brankář držel svůj tým i ve druhé půli, jeho spoluhráči si ale v útoku dlouho nedokázali nic vytvořit. Naopak v 73. minutě pojistil neapolskou výhru Zieliňski. V nastavení už jen zkorigoval na 2:1 Romagnoli.

Diego Perotti z AS Řím slaví gól do sítě Lazia
zdroj: Reuters autor: Max Rossi

O výhře Interu nad Bergamem rozhodl ve druhém poločase dvěma góly hlavou argentinský kanonýr Icardi. Bergamu se v této sezoně nedaří na hřištích soupeřů, na nichž ze šesti duelů získal pouhé dva body. Inter je společně s Neapolí jediným neporaženým týmem v Serii A.

Udine podlehlo Cagliari 0:1 poté, co v 55. minutě zaváhali jeho defenzivní hráči a nedůsledně hlídaný Joao Pedro hlavou překonal gólmana Bizzarriho. Sardinský klub zvítězil v Udine poprvé od května 2008. Za poražený tým odehráli celý zápas záložníci Antonín Barák a Jakub Jankto.

FC Janov pod novým trenérem Davidem Ballardinim prožil úspěšnou premiéru, když zvítězil 1:0 na hřišti Crotone. V 11. minutě Laxalt nacentroval do vápna, míč propadl na zadní tyč k Rigonimu a ten se nemýlil. Crotone, za které odehrál celý zápas stoper Stefan Simič, následně několikrát podržel gólman Cordaz, na předchozí dvě výhry ale tým navázat nedokázal.

Benevento ani po 13. kole nezískalo první bod v Serii A. Přišlo o něj ve čtvrté minutě nastavení, kdy Peluso rozhodl o výhře Sassuola 2:1. Další nováček Spal Ferrara remizoval 1:1 s Fiorentinou.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:

AS Řím - Lazio Řím 2:1 (49. Perotti z pen., 53. Nainggolan - 72. Immobile z pen.), Neapol - AC Milán 2:1 (34. Insigne, 73. Zieliňski - 90.+2 Romagnoli), Crotone - FC Janov 0:1 (11. Rigoni), Benevento - Sassuolo 1:2 (65. Armenteros - 57. Matri, 90.+4 Peluso), FC Turín - Chievo 1:1 (34. Baselli - 14. Hetemaj), Sampdoria Janov - Juventus Turín 3:2 (52. Zapata, 71. Torreira, 79. Ferrari - 90.+1 Higuaín z pen., 90.+4 Dybala), Spal Ferrara - Fiorentina 1:1 (42. Paloschi - 80. Chiesa), Udine - Cagliari 0:1 (55. Joao Pedro), Inter Milán - Bergamo 2:0 (51. a 60. Icardi), Hellas Verona - Boloňa 2:3 (12. Cerci, 33. Cáceres - 22. Destro, 74. Okwonkwo, 76. Donsah).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články