Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pokračovat v kariéře? Ne díky. Dám si raději pivo a barbecue, řekl bývalý střelec Osvaldo

Ve svém věku by ještě mohl několik sezon hrát profesionálně fotbal a vydělávat spoustu peněz. Taky o něj projevila zájem celá řada klubů. Jednatřicetiletý kanonýr Daniel Osvaldo však zelené trávníky a plné stadiony vyměnil za kariéru rockového zpěváka a sám přiznává, že už si v současnosti užívá jiných věcí, třeba piva nebo barbecue.

Daniel Osvaldo
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

Pokud si pustíte některý z videoklipů argentinské rockové skupiny Barrio Viejo, i přes neznámé písničky možná poznáte tvář zpěváka, charismatického vousáče s náušnicemi v uších. Není to nijak překvapivé. Ještě pár let zpátky se proháněl v dresech týmů jako AS Řím, Juventus či Southampton. Kariéru slavného fotbalisty však už Daniel Osvaldo nechal za sebou. 

Místo gólů, kterých v klubové kariéře nasázel hned 88, se nyní snaží rodák z argentinského Lanúsu, jenž ale reprezentoval Itálii, vymýšlet velké hity a novou roli ve svém životě si pořádně užívá.

"Začal jsem nenávidět, co jsem dříve miloval. Fotbal si zaslouží více respektu a osobně v současnosti preferuji pivo a barbecue než vydělané peníze za hraní fotbalu," prohlásil dlouhovlasý bohém, jenž v reprezentačním výběru nasázel 14 gólů.

Osvaldo se kromě rychlých nohou, skvělé techniky a čichu na branky v kariéře proslavil také celou řadou kontroverzních momentů, ať už to bylo kvůli vlastnímu chování či sporům se spoluhráči, protihráči, trenéry, rozhodčími nebo třeba šéfy klubů. Přesto i po konci kariéry v srpnu 2016 měl spoustu nabídek na návrat na hřiště.

"Měl jsem nabídky z Číny a týmů hrajících Ligu mistrů, ale nezajímalo mě to," prozradil.

Je rockový festival, nemůžu přijít

Velký zájem měl i jeho krajan a tehdejší kouč Sevilly Jorge Sampaoli, který ho lákal do Sevilly. Jejich diskuse ovšem skončila u jednoho festivalu.

Daniel Osvaldo
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"V prosinci 2016 mi volal Sampaoli a řekl mi: 'Dani, nechci po tobě nic. Můžeš dělat, co chceš na hřišti i mimo hřiště, ale potřebuji útočníka.' Já mu ale odpověděl: 'Šéfe, teďka je Cosquín Rock festival (rockový festival v Argentině, pozn. red.).' On to pochopil. 'Já zapomněl. Samozřejmě běž. To nemůžeš minout.' Holt dva blázni," popsal.

Útočník, který si zkusil mimo jiné také třeba dresy Atalanty, Fiorentiny, Espaňyolu Barcelona, Porta nebo Bocy Juniors, vysvětlil i další důvody, které ho ke konci fotbalové kariéry mimo hudby vedly. 

"Bocu jsem se rozhodl opustit, jelikož všude bylo příliš bulváru a sledování," popsal konec v argentinském velkoklubu, jenž byl i jeho posledním zaměstnavatelem. "Nemohl jsem jít ven, bál jsem se lidí. Nemohl jsem to dál dělat."

V současnosti je proto Osvaldo naprosto spokojený a užívá si pofotbalové kariéry.

"Uvědomuji si, že jsem měl velké štěstí. Profesionální fotbal mi ale nechybí. Věřte mi," dodal.

Jednu z písniček Osvaldovy skupiny si můžete poslechnout zde:

Zdroj
Gazetta dello Sport, www.football-italia.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články