Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Češky inkasovaná branka nezlomila, v důležité bitvě s Islandem urvaly bod

Věděly, že případná porážka by jejich šance v kvalifikaci mistrovství světa hodně snížila a české fotbalistky úkol minimálně bodovat s Islandem splnily. Seveřanky se sice ve Znojmě ujaly vedení, ale za domácí výběr srovnala na konečných 1:1 Eva Bartoňová. Svěřenkyně Karla Rady jsou tak po čtyřech odehraných duelech ve skupině 5 na druhém místě dva body za Německem. Island je o skóre třetí, má ale zápas k dobru.

Česká reprezentantka Eva Bartoňová (v bílém) v utkání s Islandem
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Fyzicky to bylo strašně náročné, nahoru a dolů. Jejich nejnebezpečnější situace byla autová vhazování. Bylo to těžké na koncentraci. Nakonec bod, chtěly jsme vyhrát, bohužel. Ale ještě není konec kvalifikace," shrnula utkání střelkyně jediného českého gólu.

Islanďanky byly dosud ve skupině stoprocentní, když v minulém duelu překvapivě porazily i favorizované Německo. A také ve Znojmě šly v závěru prvního poločasu do vedení. Zasloužila se o to Dagny Brynjarsdottirová, která hlavou zužitkovala jeden z mnoha nebezpečných centrů. Brankářka Barbora Votíková si na míč sáhla, ale gólu nezabránila.

V 63. minutě však přišlo vyrovnání po parádní střele Bartoňové z hranice pokutového území. Míč se od břevna odrazil za brankovou čáru, následně si ho zády do branky ještě srazila gólmanka a nebylo pochyb, zda už byl míč za čárou.

Víc ale české reprezentantky nesvedly a musely se spokojit s remízou. Tento výsledek znamená, že zřejmě budou muset příští rok v září v závěrečném duelu kvalifikace vyhrát na Islandu, aby měly naději na postup. Na MS v roce 2019 ve Francii postoupí přímo jen vítěz skupiny, nejlepší čtyři týmy z druhých míst absolvují baráž.

Kvalifikační utkání o postup na MS fotbalistek 2019:

ČR - Island 1:1 (0:1)

Branky: 63. Bartoňová - 44. Brynjarsdottirová.

Sestava ČR: Votíková - Vyštejnová, Bertholdová, Sedláčková, Pincová - Divišová (70. Cahynová), Svitková, Krejčiříková, Bartoňová (85. Szewieczková) - Kožárová, Voňková. Trenér: K. Rada.

Německo - Faerské ostrovy 11:0 (6:0).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články