Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

V Ďolíčku se střetnou svědomitý versus bezstarostný fotbal

Týmy s tradiční podporou fanoušků, ale hrající naprosto odlišným stylem, otevřou desáté kolo fotbalové ligy. Zatímco v dosavadních devíti ligových zápasech Bohemians padlo jen 12 gólů, tedy nejméně z celé soutěže, v utkáních ostravského Baníku naopak nejvíc - 33. Zápas můžete sledovat v přímém přenosu od 20.05 na ČT sport a na webu ctsport.cz.

Fotbalisté Bohemians 1905 slaví vítězství
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Bohemians nehrají typický defenzivní fotbal, ale s pěti vstřelenými brankami jsou nejhorší v soutěži a postrádají produktivitu. Proto musí být opatrní i směrem dozadu. Jejich zápasy tak často rozhoduje jeden gól. Naopak Ostrava má čtvrtý nejlepší útok, ale nejhorší defenzivu.  

"Baník je netypický nováček. Hraje otevřený fotbal, hodně gólů dává i dostává. Prezentuje se trochu bezstarostně. Jsou naším přesným opakem," řekl Martin Hašek, trenér Bohemians. "My těch branek moc nedáme. Soupeře ale držíme na uzdě a nedostáváme moc gólů," dodal.

Na rozdíl mezi oběma celky upozornil i kouč Ostravy Radim Kučera. "Bohemians dali jen pět gólů, v koncovce se trápí, ale na druhou stranu velmi málo taky inkasují. Pokud chceme uspět, budeme se muset vyrovnat jak s agresivitou, tak dovedností Bohemky, která je doma nepříjemná," uvedl. 

Klokani měli poměrně dobrý vstup do sezony, jenže z posledních sedmi duelů vyhráli jediný a spadli na 10. místo. Podobně je na tom Baník, který od výhry v úvodním kole čeká na plný bodový zisk už osm utkání a je třináctý. Poslední čtyři zápasy na soupeřových stadionech Baník prohrál, ale doma už se mu dvakrát povedlo dohnat dvoubrankový náskok, na což Hašek své svěřence upozornil.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

"Jsou běhaví, pracovití a snaživí a mají legendu Baroše. Většina týmů jim sice vstřelila minimálně dvě branky, ale oni dokázali vyrovnat a brát ze zápasů bod. Dokud není konec zápasu, tak nebude nic hotové," tuší Hašek. 

Ostrava si zas bude chtít pohlídat vytáhlého útočníka Benjamina Tetteha, který se stává důležitou postavou hry Pražanů. "Soupeř je v domácím prostředí velice nepříjemný a vyšponuje se tam k dobrému výkonu. Bohemians mají vyrovnané mužstvo, ustálilo se v defenzivě, v ofenzivě měli nějaké zraněné hráče, ale mají tam variabilitu, na hrotu nepříjemného Tetteha, kterým si dokážou pomoc," dodal Kučera.

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava

Výkop: pátek 13. října, 20.15 (ČT sport). Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Pochylý. Bilance: 28 6-10-12 20:34. Poslední zápas: 2:1.

Předpokládané sestavy:

Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek - Vaníček, Hašek ml., Mašek, Luts - Tetteh.

Ostrava: Vašek - Sus, Pokorný, Šindelář, Granečný - Stáňa, Hrubý, Hlinka, De Azevedo - J. Šašinka, Baroš.

Další program 10. kola
Sobota 17.00: Brno - Slovácko, Liberec - Dukla Praha, Mladá Boleslav - Teplice, Sigma Olomouc - Jablonec, Zlín - Jihlava 20.00 Karviná - Slavia Praha. Neděle 18.00: Sparta Praha - Plzeň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články