Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Musíme brát každý zápas jako play-off v hokeji. S Plzní jdeme vyhrát, řekl Lafata

Už teď je jejich manko na první Plzeň dvanáctibodové a případná další ztráta v nedělním vzájemném střetnutí by naděje fotbalistů Sparty na titul snížila do oblasti úplné teorie. Kapitán Pražanů David Lafata si kritickou situaci uvědomuje a ví, že Pražané nyní musí hrát každý zápas jako play-off v hokeji. Před duelem s Viktorií však zůstává pozitivní a věří, že letenští střetnutí zvládnou.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Při pohledu na tabulku asi nejdeme do zápasu jako favoriti. Plzeň má vynikající sérii, neztratila ani bod. O to větší motivace pro nás je tu sérii přerušit. Vzhledem k tomu, jakou máme ztrátu, potřebujeme něco smazat. V naší situaci nemůžeme jít do zápasu s ničím jiným, než že chceme vyhrát," řekl Lafata.

Jeho celek v devíti kolech pětkrát ztratil body a je až pátý. "My už můžeme brát každý zápas jako play-off v hokeji, když to přeženu. Musíme se koukat sami na sebe a uvidíme, co z toho na konci vznikne. Myslím, že v uvozovkách už od nás nikdo moc nečeká, ale flintu do žita neházíme," uvedl Lafata.

Věří, že Sparta může zopakovat jarní domácí výhru 2:0 nad Plzní, kterou zdolala po předešlých pěti porážkách. "Kdyby se to opakovalo, určitě bychom se nezlobili. Jestli si dobře vzpomínám, tak až na začátek, kdy nás podržel David Bičík a chytil největší tutovku Plzně, jsme ji do ničeho nepustili. Určitě na to budeme chtít navázat. Jakýkoliv jiný výsledek než výhra je ztráta," sdělil Lafata.

Utkání Sparta - Plzeň se řešilo i v novém díle Fotbal fokus podcastu:

Zatímco jeho týmu úvod sezony nevyšel, Plzeň ještě neztratila ani bod a případnou výhrou na Letné může překonat sparťanský rekord v podobě devíti vítězství v úvodu ročníku 2011/12.

"Plzeň dobře nastartovala sezonu a chytila nějakou šňůru. K tomu mají nespornou kvalitu. Když se tyhle dvě věci sečtou, jsou tam, kde jsou," podotkl Lafata. "Ty rekordy nějak neregistruji. Myslím, že máme o motivaci postaráno a rekord není nějaká motivace navíc. Tohle úplně neprožíváme," dodal šestatřicetiletý kanonýr.

Náboj zápasu podle něj neutrpí tím, že nejde o přímý souboj o čelo. "Na prestiži se nic nemění. Samozřejmě postavení v tabulce není takové, jak bychom chtěli, nebo jak bývalo v minulosti. Ale už jen ten zájem lidí je stejně enormní, jak býval předtím. Největší svátek je asi derby Sparta se Slavií a pak je zápas s Plzní. Ta rivalita je vytvořená hodně i novináři. Je to trošku zvláštní zápas než jiné v lize," podotkl Lafata.

Zápas bude i jeho souboj s plzeňským útočníkem Michaelem Krmenčíkem, který se sedmi góly vede tabulku střelců. "Má výbornou formu, potvrzuje to jak v lize, tak v nároďáku. Já budu věřit, že když mu to tam teď spadlo v nároďáku, třeba se trochu vystřílel a v neděli by to tak nemuselo být. Jako správný útočník těží z dobré formy celé Plzně," dodal Lafata.

Je nám líto, video expirovalo.
Bakoš: Sparta? Není to extrémně důležitý zápas, jen tři body
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články