Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bývalý anglický reprezentant Rio Ferdinand chce do profi ringu

Má za sebou velkou kariéru ve fotbale, řízný obránce Rio Ferdinand kopal za Manchester United a reprezentoval Anglii. Teď je mu ale osmatřicet a chce zkusit něco jiného. Urostlý bek oznámil, že touží po profesionální boxerské licenci.

Rio Ferdinand
zdroj: PA autor: Dominic Lipinski

Tvrdí, že zatím nemyslí na kariéru profesionálního boxera, ale chce si zkusit, jak chutná profesionální zápas v ringu. Stojí za ním sázková společnost Betfair, takže to nejspíš nebude zadarmo.

"Chci zkusit, jestli dostanu profesionální licenci a dokážu bojovat v ringu," řekl. Pro BBC pak uvedl, že zatím netouží začít novou kariéru. "Hledám jen profesionální zápas a uvidím, jak to dopadne. Třeba řeknu: chci u toho zůstat," sdělil bývalý fotbalový reprezentant. 

Zatím ovšem šestinásobný mistr Premier League a vítěz Champions league nemá soupeře ani licenci. Ujišťuje však: "Tohle není vtip. Beru to vážně. V boxu nejde nic ošidit, když to udělám, můžu si odnést zranění." 

Něco podobného už zkusil i bývalý český fotbalový reprezentant Miroslav Slepička, který před rokem nastoupil k zápasu MMA a zvítězil.

Zdroj
bbc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články