Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Argentina neporazila v kvalifikaci Venezuelu, problémy mají i USA

Buenos Aires - Fotbalisté Argentiny nedokázali porazit nejslabší tým jihoamerické kvalifikace Venezuelu a po domácí remíze 1:1 jim v tabulce zóny CONMEBOL stále patří pátá příčka. Vicemistři světa tak dvě kola před koncem kvalifikace zůstávají na pozici, jež nezajišťuje přímou účast na šampionátu v roce 2018 v Rusku. V podobném postavení jsou rovněž Spojené státy, které po remíze v Hondurasu 1:1 klesly na čtvrté místo kvalifikace zóny CONCACAF.

Zklamaní fotbalisté Argentiny
zdroj: Reuters autor: Marcos Brindicci

Argentinci opět doplatili na slabou koncovku, která je v posledních zápasech trápí. Svěřenci trenéra Jorgeho Sampaoliho v minulých dvou kvalifikačních duelech neskórovali a mezi střelce se hvězdný Lionel Messi či některý z jeho krajanů nezapsali ani v úterý v Buenos Aires.

Alespoň remízu totiž domácím "daroval" vlastním gólem Rolf Feltscher, jenž v 54. minutě střelou do vlastní sítě vyrovnal na 1:1. Tři minuty předtím poslal Venezuelu, jež má ze šestnácti kvalifikačních duelů na kontě pouze jednu výhru, do vedení senzačně John Murillo.

"Venezuelanům narostla křídla, když zjistili, že nejsme schopni je dorazit. Nechali jsme si utéct velkou příležitost. To je fotbal, stane se," uvedl Sampaoli, jenž se argentinské reprezentace ujal v kritické situaci v červnu. "Teď je nejdůležitější, abychom všichni napnuli síly, aby se Argentina dostala na mistrovství světa."

Argentina má na páté pozici stejný počet 24 bodů jako čtvrté Peru, které vyhrálo 2:1 v Ekvádoru. Oba týmy se utkají na půdě Argentiny 5. října v klíčovém předposledním kvalifikačním duelu. Pátý tým jihoamerické kvalifikace bude hrát interkontinentální baráž s Novým Zélandem, vítězem oceánské zóny.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolumbie se remízou s Brazílií přiblížila postupu na MS

Důležitý krok směrem do Ruska udělala Uruguay, která díky vítězství 2:1 v Paraguayi poskočila na druhé místo tabulky. Dvojnásobní mistři světa mají na kontě 27 bodů a jsou deset bodů za vedoucí Brazílií, jež si postup do Ruska zajistila jako dosud jediný jihoamerický tým už v březnu.

Pořadatelé předchozího šampionátu remizovali 1:1 v Kolumbii, která je v tabulce třetí bod za Uruguayí. Hosty poslal do vedení v druhé nastavené minutě prvního poločasu krásnou střelou Willian, jenž se po Neymarově zpětném přiťuknutí trefil "z první" do levého horního rohu branky Davida Ospiny.

O vyrovnání se v 56. minutě postaral hlavičkou o zem kanonýr Radamel Falcao a ukončil devítizápasovou vítěznou sérii Brazilců pod trenérem Titem.

Neúčast na MS hrozí jihoamerickým šampionům Chilanům, kteří prohráli 0:1 v Bolívii a jsou na šestém místě bod za Peru a Argentinou. Situace v zóně CONMEBOL je však stále otevřená, neboť týmy na druhém až osmém místě dělí jen sedm bodů.

Kvalifikace MS 2018 ve fotbale - zóna CONMEBOL:

Argentina - Venezuela 1:1 (0:0)
Branky: 54. vlastní Feltscher - 51. Murillo.

Bolívie - Chile 1:0 (0:0)
Branka: 59. Arce z pen.

Kolumbie - Brazílie 1:1 (0:1)
Branky: 56. Falcao - 45.+2 Willian.

Ekvádor - Peru 1:2 (0:0)
Branky: 79. E. Valencia z pen. - 73. Flores, 76. Hurtado.

Paraguay - Uruguay 1:2 (0:0)
Branky: 88. Á. Romero - 76. Valverde, 80. vlastní Gómez.

Američané stále nemají jistou účast na MS

Spojené státy jsou po remíze v Hondurasu v pozici, která nezajišťuje přímý postup na MS. Dostala se před ně Panama, ale v příštím kole hraje právě ve Spojených státech. Na závěrečný turnaj postoupí tři týmy, vedle už jistého Mexika má blízko do Ruska i druhá Kostarika.

Američané na tom mohli být mnohem hůře, protože v Hondurasu, který má s nimi stejně bodů, prohrávali ještě pět minut před koncem 0:1 po střele Quiota. Ve hře je udržela vyrovnávací branka náhradníka Bobbyho Wooda.

Carlos Ureňa v utkání s Mexikem
zdroj: Reuters autor: Juan Carlos Ulate

Kostarika mohla v případě vítězství nad Mexikem slavit postup, ale na domácím stadionu v San José se musela spokojit s remízou. Prohrávala vlastním gólem Gamboy, ale sedm minut před koncem vyrovnal Ureňa, který se v pátek dvěma brankami postaral o překvapivé vítězství na půdě Spojených států.

Zálusk na účast na MS si dělá i Panama, která v úterý porazila nejslabšího účastníka skupiny Trinidad a Tobago 3:0. Klíč k postupu však teď mají znovu v rukách Američané, kteří v říjnu hostí doma Panamu a končí na Trinidadu. Honduras má těžší soupeře v podobě Kostariky venku a Mexika doma, navíc má výrazně horší skóre než Spojené státy.

Čtvrtý tým bude hrát listopadovou mezikontinentální baráž s mužstvem z asijské kvalifikace, což bude Sýrie, nebo Austrálie.

Kvalifikace MS 2018 ve fotbale - zóna CONCACAF:

Honduras - USA 1:1 (1:0)
Branky: 27. Quiroto - 85. Woods.

Kostarika - Mexiko 1:1 (0:1)
Branky: 83. Ureňa - 42. vlastní Gamboa.

Panama - Trinidad a Tobago 3:0 (1:0)
Branky: 39. G. Torrés, 88. vlastní Mitchell, 85. Arroyo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články