Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Limberský se vysokých teplot na Kypru nebojí, ale dodává: Nic není hotové

Larnaka – Jsou velice blízko, ale stále musí udělat poslední krok, který lehký nebude. Že fotbalisty Plzně, kteří si do odvety 4. předkola Evropské ligy vezou náskok 3:1, nečeká nic jednoduchého, si uvědomuje i David Limberský. Třiatřicetiletý obránce na Kypru očekává pekelné prostředí, ovšem věří, že Západočeši střetnutí zvládnou a postoupí do hlavní části. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek od 17:50 na ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

Rozhodčí domlouvající Davidu Limberskému
zdroj: ČTK

"Jsme plní očekávání a chtěli bychom postoupit. Věříme, že to zvládneme. Rozehráli jsme to dobře, ale na druhou stranu to určitě ještě není hotové a čeká nás pekelné prostředí," řekl Limberský. "Myslím, že domácí jsou na to počasí víc zvyklí, ale hraje se večer, takže myslím, že až sluníčko zapadne, neměl by to být velký problém," uvedl krajní bek.

Plzeňští v úvodním utkání s Larnakou už od osmé minuty prohrávali a soupeři nabídli další velké příležitosti, které zůstaly nevyužity. Domácí pak dokázali do přestávky otočit skóre po brankách Daniela Koláře a Marka Bakoše, který ve druhém poločase ještě přidal pojistku z penalty.

"První poločas kromě gólu ještě měli dvě velké šance, takže jsme si to rozebrali na videu. Ale druhou půli už nějakou velkou šanci neměli. Věřím, že na to navážeme, co se týče defenzivy," konstatoval Limberský. "Věřím, že jsme se z toho poučili, začneme líp a byli bychom rádi, kdybychom vstřelili první gól, který by nás uklidnil," dodal plzeňský odchovanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně odcestovali do Larnaky s nadějí do odvety

Podle něj Larnaka přes porážku 1:3 ukázala své kvality a na svém stadionu bude nepříjemná. "Jsou rychlí v kombinaci, mají dobré standardky i brejky. Je to komplexně dobré mužstvo, co se týká hry dopředu. Myslím, že jejich sedmička (Jorge Larena) je vynikající, takže toho musíme také pokrýt," řekl Limberský.

Věří, že Západočechům pomohou ke třetímu postupu do skupiny Evropské ligy za sebou i velké pohárové zkušenosti. "Dostat se do pohárů je každoroční cíl a z nějakých sedmi pokusů se nám to šestkrát podařilo. Takže věřím, že letos budeme úspěšní a navážeme na naše postupy," prohlásil bývalý reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články