Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Remíza 2:2 je dobrý výsledek. Věřím, že to v odvetě dáme, prohlásil Krmenčík

Bukurešť – Ukázal skvělou sílu v osobním souboji, odstavil si obránce a tvrdou ránou odšpuntoval přestřelku. Útočník Michael Krmenčík jedním zásahem pomohl Plzni k remíze 2:2 v úvodním střetnutí 3. předkola Ligy mistrů na půdě FCSB a čtyřiadvacetiletý střelec věří, že Viktoria nadějně rozjeté dvojutkání dotáhne k postupu.

Slavící Michael Krmenčík
zdroj: ČTK/AP/ autor: Vadim Ghirda

Bylo to podruhé v kariéře, co nastoupil na národním stadionu v Bukurešti a opět potvrdil, že se mu zde daří. Jak minule, tak i tentokrát Michael Krmenčík slavil gól.

"Hrál jsem tu dvakrát a dal dva góly, takže asi se mi tady daří," řekl Krmenčík, který loni v listopadu vstřelil v Bukurešti gól do sítě Astry Giurgiu při remíze 1:1 ve skupině Evropské ligy.

Plzeň sice v obou poločasech skórovala jako první, ale bývalá Steaua Bukurešť pokaždé dokázala odpovědět. "Byl to těžký zápas. Chtěli jsme tady vstřelit gól. Jsme rádi, že se nám povedly dva góly," uvedl Krmenčík.

Ve 23 minutě se prosadil po přihrávce hlavou od Jana Kopice a vlastním důrazu v pokutovém území. "Byl to klasický gól. Odstavil jsem si ho a pak jenom trefil bránu," popsal reprezentační útočník.

"Dali jsme poměrně rychlý gól v dobrém čase a mohli si to asi pohlídat. Je škoda, že jsme dostali dva góly. Ze standardky to trefil dobře a při druhém to asi Limba (Limberský) tečoval, jemu to spadlo přímo na hlavu a dal to na přední tyči skoro do prázdné branky," doplnil Krmenčík.

Z výkonu Viktorie proti rumunskému favoritovi měl radost. "Drželi jsme balon, chvílemi jsme byli i lepším týmem. Hrát se dá s každým, ale ukázali jsme charakter a bojovali do poslední chvíle. Byl to náš první zápas sezony, oni už hráli dva. Pár kluků včetně mě už chytaly křeče, ale už to bude jenom lepší," konstatoval Krmenčík.

Věří, že Plzeň si příští středu s FCSB poradí i doma. "Je to pro nás dobrý výsledek a jestli za námi budou stát fanoušci a všichni lidé v Plzni, tak si myslím, že je dáme. Bylo tady přes 30 tisíc diváků, ale doufám, že k nám dorazí také plný stadion a doufám, že tam to bude také pro ně peklo," prohlásil Krmenčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články