Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rodríguez mění Real za Bayern. Mnichované ho získali na dvouleté hostování

Mnichov – Dohady, co bude s Jamesem Rodríguezem, mohou skončit. Pětadvacetiletý kolumbijský reprezentant končí v Realu Madrid a zamířil na dvouleté hostování do Bayernu Mnichov. Součástí dohody je i následná opce na ofenzivního záložníka.

James Rodríguez s trofejí pro vítěze Ligy mistrů
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Pressefoto ULMER/ autor: Alberto Lingria

Rodríguez se v roce 2014 stal s šesti góly nejlepším střelcem světového šampionátu a následně za téměř 80 milionů eur (přes dvě miliardy korun) přestoupil z Monaka do Realu. S ním v posledních třech letech dvakrát vyhrál Ligu mistrů a klubové mistrovství světa a jednou španělskou ligu.

Za "Bílý balet" nastoupil do 111 soutěžních utkání, v nichž dal 36 gólů a připsal si 41 asistencí. V uplynulé sezoně zasáhl do 22 ligových zápasů a do šesti duelů Ligy mistrů. Ve vyřazovací fázi prestižní soutěže, kterou Real vyhrál, však nastoupil jen dvakrát.

"Získat Rodrígueze bylo největším přáním našeho trenéra Carla Ancelottiho, který s ním úspěšně spolupracoval v Realu. James je velmi univerzální hráč, střelec a navíc umí skvěle zahrávat standardky. Není pochyb o tom, že jeho příchod ještě zvýší kvalitu našeho týmu," uvedl předseda Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Rodríguez vedle Monaka a Realu působil také v kolumbijském Envigadu, argentinském Banfieldu a FC Porto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články