Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čech si zatrénoval s reprezentantkami v lakrosu, kterým pomohl na MS

Praha – Nejen fotbalem živ je fotbalista, řekl si brankář Petr Čech a pomohl reprezentantkám v lakrosu na červencové mistrovství světa do Anglie. Český celek totiž těžko hledal sponzory a povedlo se mu to, až když se gólman Arsenalu nabídl, že jim se sháněním peněz pomůže. Za odměnu si mohl s lakrosovou reprezentací zatrénovat.

Petr Čech trénuje s reprezentantkami v lakrosu
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Kateřina Šulová

"Náhodou jsem na sociálních sítích zachytil výzvu, že se lakrosová reprezentace kvalifikovala na mistrovství světa, ale nemá finance na to tam jet. Tak jsem zavolal svým spolupracovníkům ze Sport Investu a začali jsme hledat způsob, jak jim pomoct," řekl Čech. "Jsem strašně rád, že jsem jim mohl pomoct a že se nakonec povedlo najít prostředky, aby holky mohly jet, protože si to zaslouží, když se kvalifikovaly," uvedl.

Rozpočet na účast na mistrovství světa je 1,6 milionu korun. "A to je pro nás astronomická částka," řekla manažerka reprezentace Dagmar Merrellová. "Část si platí samy hráčky, část máme od svazu a zbytek je od sponzorů. Ty jsme dlouho marně sháněly. Jednoho dne se nám ozval manažer Petra Čecha a nabídl pomoc. Nejdříve jsme tomu nemohly vůbec uvěřit. Teď už tedy věříme a jsme neskutečně vděčné a šťastné. Díky Petrově podpoře se nám povedlo na sebe upozornit a sehnat potřebné sponzory. Díky němu tam jedeme," dodala.  

Během šampionátu, který se koná 12. až 22. července v anglickém Guildfordu, bude Čech s Arsenalem na soustředění v Austrálii a Číně, takže reprezentantkám na místě fandit nebude. Přijel je pozdravit alespoň dnes na trénink v pražském Radotíně. A rovnou si s nimi i zatrénoval.  

Je nám líto, video expirovalo.
Čech je ambasadorem ženské lakrosové reprezentace a um předvedl i v brance

Vyzkoušel si také roli brankáře a vedl si velmi dobře. Zhruba z 50 střel ho nejlepší české lakrosařky překonaly jen dvakrát a hned několikrát ho za dobrý zákrok odměnily potleskem. "Všechny jsme na něj střílely a chytil nám skoro všechno. Je to přirozený talent," chválila Čecha středopolařka Adéla Blahovcová. "Jsme Petrovi obrovsky vděčné. Díky němu se můžeme plně soustředit na trénink, chodíme na hřiště čtyřikrát týdně a nemáme starosti se sháněním peněz," dodala.  

"Lakros jsem trochu znal z televize. Koukal jsem na něj při turné v USA, kde je populární. Ale sám jsem si ho vyzkoušel poprvé. Takže jsem se hlavně bál, abych si neudělal ostudu," prohlásil Čech. "Brankářek jsem se ptal, jakou techniku mají k chytání lakroskou, abych ji využil co nejvíc. Bylo docela zajímavé poznat rozdíl v chytání," dodal.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články