Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Zase jsme skončili polití pivem, usmíval se šťastný Zmrhal

Praha – Před třemi lety se Slavií těsně unikl sestupu, teď slaví titul. Jaromír Zmrhal si vzpomněl na porážku s Baníkem 0:2 v Ostravě, po které jeho tým od pádu do druhé ligy zachránily jen výsledky z jiných stadionů, a s úsměvem přirovnal tehdejší oslavy s fanoušky k těm titulovým. "To, co se stalo tady a to po tom zápase v Ostravě, bylo vlastně podobné. Taky nás polili pivem," žertoval Zmrhal po výhře nad Brnem 4:0.

Slavící Jaromír Zmrhal
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

V sobotní sestavě byli Zmrhal společně s Milanem Škodou, jenž tehdy nastupoval na stoperu, jedinými pamětníky zápasu z května 2014. "Ani bych se k tomu nechtěl vracet," konstatoval.

Zmrhal je odchovancem Slavie, ale před rokem jednal o přestupu. Teď je rád, že to tehdy nedopadlo. "Já jsem vždycky snil, že bych si rád zahrál v áčku,“ vzpomínal s tím, že titul už byl další sen, který se mu teď taky splnil. „Může nás to posunout ještě dál, když budeme makat za tým," řekl v myšlenkách na kvalifikaci Ligy mistrů.

Slavii k jednoznačnému vítězství nad Brnem pomohlo i zranění brněnského brankáře Dušana Melichárka, kterého vystřídal ligový debutant Vlastimil Veselý. Zmrhal hned po střídání zahrál roh, po kterém dal Michal Frydrych úvodní gól. "Když tam jde dvojka bez rozcvičení a rozchytání, je to pro něj složitější. Že bych to kopl jinak, kdyby tam Melichárek zůstal, to asi ne. Máme ty rohy nacvičené a určené a jedeme podle nich," uvedl záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Žluté lázně zaplavila červenobílá radost
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články