Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Wenger v Arsenalu nejspíš prodlouží smlouvu

Londýn – Až příští týden, po finále FA Cupu s Chelsea, se sjede správní rada Arsenalu a rozhodne, zda francouzský kouč Arséne Wenger zůstane ve funkci, v níž je už jednadvacátý rok. Klub, který v neděli ukončí sezonu Premier League doma s Evertonem, má stále šanci z pátého místa (3. Manchester City 75, 4. Liverpool 73, 5. Arsenal 72) v tabulce dosáhnout na Ligu mistrů. Tu zajišťuje třetí příčka v tabulce (ještě ze čtvrtého místa se jde do kvalifikace) a to by pomohlo střídavě oblačnou sezonu v samém závěru rozjasnit. 

Arséne Wenger
zdroj: Reuters autor: Hannah McKay

Sedmašedesátiletý trenér, po jehož odvolání skalní fanoušci londýnského týmu často volají, je připravený zůstat, a podle všech indicií tomu tak i bude. Wenger totiž podle The Daily Telegraph přijme změny ve vedení klubu.

Ke koučově setrvání ve funkci by měl přispět i fakt, že majitel klubu Stan Kroenke oznámil, že neprodá svůj podíl druhému největšímu akcionáři klubu Ališeru Usmanovovi, jenž nabízel za jeho 67 procent akcií miliradu liber (téměř 32 miliard korun). Tím Wengerovi zůstane důležitý zastánce.

Wenger by v pozici sportovního manažera akceptoval i nově ustanoveného operativního šéfa. "Samozřejmě, že budeme potřebovat pomoc, abychom se zlepšili. Jsem otevřený všemu, co pomůže klubu," řekl v pátek Wenger na dotaz, jestli vedle sebe může akceptovat operativního ředitele. Tím ustoupil od svých předchozích prohlášení, že většina klubů Premier League má příliš lidí, kteří rozhodují.

Wenger dál prohlašuje, že si musí udržet kontrolu nad fotbalem a že odchod jakékoli z opor týmu, bez jeho souhlasu, by představoval červenou čáru, za níž jít nemůže. Teď se zdá, že překročena nebude. Zejména, jestli se tým opět udrží v nejlepší čtyřce tabulky, což by se mu podařilo podvacáté za sebou.

Wenger se nyní zaměřil jen na závěr sezony a na dotazy o svém setrvání neodpovídá jasně. "Nejdůležitější pro nás je vyhrát. Co se stane potom je méně důležité. Nejsem zde pro svoji slávu," řekl před posledním ligovým zápasem s Evertonem, které bude zároveň jeho 753. v Premier League.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články