Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ostrava je po výhře v Mladé Boleslavi už druhá v tabulce

Mladá Boleslav - Fotbalisté Baníku Ostrava vyhráli v přímém souboji o druhé místo v ligové tabulce 2:0 v Mladé Boleslavi, kde ukořistili tři body poprvé v historii. Po třináctém kole ztrácejí na vedoucí Slavii čtyři body.

Tomáš Galásek v dresu Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Tři body hostům dnes už v prvním poločase zařídili střelci Tomáš Mičola a Rudolf Otepka, který proměnil penaltu. Domácí prohráli po jedenácti zápasech a poprvé od prvního kola, kdy odjeli s prázdnou ze Sparty.

Ostravě chyběl na poslední chvíli gólman Vašek

Chvíli před zápasem potkala Baník velká nepříjemnost, když kvůli zranění zad na poslední chvíli vypadl ze sestavy gólman Petr Vašek. Náhradník Antonín Buček si při prvním letošním startu mohl vychutnávat, jak jeho spoluhráči, poprvé oblečení ve zlatých dresech, sebevědomě kráčí za šestou výhrou z posledních sedmi zápasů. 

Domácí si jen stěží vybavovali, který soupeř jim letos v lize nadělal tolik starostí jako ve velké formě hrající Baník. Hlavně první půle se Boleslavi vůbec nepovedla. První šanci sice při hlavičce už v první minutě zahodil bývalý útočník Baníku Papadopulos, ale pak se domácí přes výborně fungující ostravský obranný blok prakticky k ohrožení branky nedostali. Skvělou práci odvedla hlavně záložní řada, v níž vynikal při černé práci někdejší reprezentační kapitán Galásek, za nímž v případě potřeby vše bezpečně řešila i obranná čtyřka.

Baník skóroval dvakrát za poločas

Ostravané se brzy osmělili i v útoku. Průnik Střihavky ještě zastavil včasným vyběhnutím brankář Miller, další hrozba Baníku už pro domácí skončila pohromou. Obránce Kalina zbytečně nechal míč uniknout na roh a po přetaženém centru Otepky se na vzdálenější tyči bleskově zorientoval Mičola, který v minulém kole pokořil i obranu Sparty. 

Boleslav se těžko vzpamatovávala z nečekaného úderu. Letos poprvé byla doma v pozici týmu, který musel dohánět manko a obtížná pozice na ni dolehla. Na konci první půle museli domácí vstřebat další ránu, kterou si také zavinili z velké části sami. Stoper Janíček v pokutovém území stáhl reprezentanta Svěrkoše a penaltu lehce proměnil Otepka.

Mladá Boleslav na ostravskou obranu nestačila

Jestli domácí fanoušci čekali smršť po přestávce, asi byli produkcí Mladé Boleslavi zklamáni. Středočeši se sice tlačili před Bučkovu branku, ale všechny nepřesné útoky se rozbíjely o ostravskou obranu už v hloubi pole. A když se domácí dostali na dostřel, chyběl jim důraz. Vedle pálil Rajnoch, slabou hlavičku Pecky našel v rukavicích Buček. 

Naději na zvrat mohl vykřesat Papadopulos, ale ani on po hodině hry po kličce gólmanovi nezamířil do opuštěné branky a jeho střelu ve skluzu stačil zastavit vracející se bek Řezník. Boleslav vypadala, že s postupujícím časem ztrácí víru v to, že rozjetý Baník dokáže obrat o body. Hosté dokráčeli k výhře s velkou jistotou. Na konci je už rozhodilo jen to, že záložník Lička dostal červenou kartu poté, co se dostal do konfliktu s Kalinou, kterého však neudeřil. Boleslavi krátká přesilovka nebyla už nic platná.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články