Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plzeň na Střelnici ztratila, Jablonec vydřel cennou remízu

Jablonec - Před týdnem obrali o body pražskou Slavii, tentokrát uhráli remízu s druhým aspirantem na mistrovský titul - plzeňskou Viktorií. Fotbalisté Jablonce sice po prvním poločase prohrávali 2:0, když dvakrát přesně zamířil Ivanschitz. Ve druhé půli však během pěti minut vyrovnal střídající Doležal. Západočeský celek se tak propadl na druhé místo, když Slavia porazila Bohemians 1905.

Utkání Jablonec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Do plzeňské sestavy se po karetním trestu vrátil kapitán Hubník a při absenci potrestaného útočníka Bakoše dostal šanci v zahajovací jedenáctce Poznar.

Úvod patřil domácím a Kozáčik musel v sedmé minutě vyrazit Mehanovičovu střelu z dálky. Hosté naopak z první šance udeřili. Severočeši odvrátili Petrželův roh jen na hranici vápna, kde se do míče nádherně opřel Ivanschitz a překonal bezmocného Hrubého. Vzápětí vychytal domácí brankář pokus Kopice a Hořavova utěšená rána skončila tesně vedle.

Jablonec v první půli nenavázal na výkon ze Slavie a v ofenzivě nebyl příliš nebezpečný. Výjimkou bylo pár závarů po půlhodině hry, které ale Západočeši přežili bez úhony. 

Místo toho náskok zdvojnásobili. Limberský oslovil v 37. minutě šajtlí Petrželu, který postupoval do otevřené obrany, přesně přihrál Ivanschitzovi a ten z malého vápna uklidil míč přesně k tyči. 

Je nám líto, video expirovalo.
Doležal: Hrajeme o svou čest a jsme rádi, že to stačilo k bodům

Jablonecký kouč Klucký v poločase hned dvakrát vystřídal, na trávník poslal Doležala s Masopustem a domácí ožili. Diviš sice pálil po přečíslení vedle, ale v 58. minutě už zaslouženě snížili. Kozáčik před Mihálikem míč pouze vyrazil k Doležalovi, který poloprázdnou klec nemohl minout.

Plzeňští jakoby zůstali v šatně, na trávníku téměř neexistovali, čehož domácí za dalších pět minut využili k vyrovnání. Kozáčik vyškrábl Mihálikův pokus a dorážející Doležal poslal elegantně přes hlavu míč do sítě.

Hostující trenér Bečka okamžitě nasadil Pilaře, postupně přišli na trávník i Kovařík s Krmenčíkem, jenže ztracené vedení už úřadující šampioni nezískali zpět. Naopak mohli prohrát, kdyby Masopust v 86. minutě nemířil těsně vedle.

27. kolo první fotbalové ligy:

FK Jablonec - Viktoria Plzeň 2:2 (0:2)

Branky: 58. a 63. Doležal - 11. a 37. Ivanschitz. Rozhodčí: Jílek - Moláček, Pochylý. ŽK: Jankovič, Mihálik - Hubník. Diváci: 3660.

Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - V. Kubista, Pospíšil (46. Masopust) - Diviš (84. Považanec), Mehanovič (46. Doležal), Trávník - Mihálik. Trenér: Klucký.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (70. Kovařík), Ivanschitz (64. Pilař), Kopic - Poznar (75. Krmenčík). Trenér: Bečka.

Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Utkání se pro nás od začátku nevyvíjelo moc dobře, protože jsme si brzo nechali vstřelit branku. Krásně se trefil Ivanschitz ze šestnáctky do šibenice. Potom jsme dostali ještě druhý gól a nebyli jsme s první půlí spokojeni. Hned o poločase jsme střídali, do druhé půle jsme poslali dva nové hráče a myslím, že jsme udělali dobře. Naše hra hned úplně změnila parametry. Byli jsem nebezpeční dopředu, začali jsme se prosazovat a nakonec se nám podařilo vyrovnat na 2:2. Plzeň asi nečekala, že do druhé půle takhle nastoupíme, asi si myslela, že budeme hrát stejně jako v první. Myslím, že ten bod je asi zasloužený. Plzeň pro nás byla těžší než Slavia. V první půli nás přehrávala, na Slavii jsme viděli, že nehraje úplně v pohodě. Hráči v kabině sice vnímají, že se něco děje, ale pan Pelta mezi nás do kabiny tolik nepřicházel. Hráči ho nevidí, takže to není nic, co by je mělo nějak brzdit."
Zdeněk Bečka (trenér Plzně): "Do utkání jsme nevstoupili špatně. Dostali jsme se do vedení krásnou brankou Andyho Ivanschitze, který pak přidal ještě druhou branku do půle. Mysleli jsme si, že nás to uklidní. I když jsme si v kabině říkali, že se nesmíme nechat ukolébat, že Jablonec je velice nebezpečný, tak opak se stal pravdou. Do druhé půle jsme nastoupili s pocitem, že se nic nemůže stát. Během 20 minut Jablonec vyrovnal. Pak jsme sice začali zase hrát, ale bohužel už se nám nepodařilo vyhrát. Ono to bylo již minule s Duklou, kdy jsme také vedli doma 2:0 a druhá půle už nebyla bůhvíjaká. Dukla šance nevyužila, Jablonec bohužel ano. Komplikace je to veliká. Věděli jsme, že jsme v pozici, že když vyhrajeme všechna čtyři utkání, tak nás nikdo nedohoní. Teď se se situace změnila, na tahu je Slavia. Třeba tenhle bod rozhodne o titulu, ale třeba také ne." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články