Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pilaře potěšilo přijetí fanoušků. Bylo krásné se vrátit, prohlásil

Plzeň – Další porci minut obdržel po vleklém zranění plzeňský Václav Pilař ve vítězném utkání proti Dukle. Po závěrečné pasáži šlágru na Letné odehrál posledních 24 minut i doma. Za šanci ukázat se fanouškům v zaplněné Doosan Aréně byl rád. Věří, že ho operované koleno bude nadále poslouchat a že jeho kondice půjde nahoru. 

"Bylo krásné se vrátit a děkuju, že mi Plzeň dala šanci vyběhnout i doma. Diváci byli skvělí a já jim děkuju za to, jak mě tady přivítali. Podařilo se, že jsem tam šel, když jsme vedli 2:0. Na Spartě to bylo naopak. Hlavně díky klukům jsme předvedli výborný první poločas a pak už to nějak dohráli," uvedl Pilař, který se ještě vrátil k porážce se Spartou.

"Řekli jsme si, že musíme být obětavější v soubojích. Minulý ten mi přišlo, že jsme do toho nedali to, co bylo potřeba. Sparta do toho dala bohužel víc," přiznal a o to více vyzdvihoval hru Plzně proti Dukle. "Výborný výkon celého mužstva i individualit, Milan Petržela zahrál skvěle. Takhle bychom chtěli hrát."

Je nám líto, video expirovalo.
Pilař: Cítím, že to ještě není ono

Pro úřadující šampiony byla příprava na sobotní duel obtížná. V hlavách totiž měli tragickou smrt bývalého spoluhráče Františka Rajtorala, jenž spáchal v Turecku sebevraždu. "Je hrozné, co se stalo. Při tom tleskání se to všem vybavilo. Klobouk dolů před tím, jak jsme se semkli a hráli i pro Frantu," řekl osmadvacetiletý záložník.

Během svého pobytu na hřišti předvedl několik klasických úniků po lajně a vypracovával šance pro spoluhráče. "Měl jsem pokyny udržet míč, protože v druhém poločase to bylo hodně otevřené a Dukla chodila do brejků. Je dobře, že žádný nevyužila. Mohli jsme ale nějakou šanci využít i my," poznamenal s tím, že musí stále pracovat na své kondici.

"Jsem po zranění a někdy si nejde přidávat. Musím poslouchat své koleno. Dělám vše pro to, aby se moje kondice zlepšovala. Je strašně důležitá. Podle toho se pak cítíte v zápase. Přijde na vás balon, a když nejste v kondici, nemáte třeba sílu jít jeden na jednoho. Soustředím se na to a doufám, že to půjde ještě víc dopředu," zakončil Pilař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články