Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Pohárový aspirant z Teplic přivítá Karvinou, Brno vyzve Boleslav

Praha – Po zimní přestávce prohráli jediný zápas v Edenu, navíc vlastním gólem těsně před koncem. Fotbalisté Teplic patří mezi nejlepší mužstva jarní části sezony a kolo od kola se přibližují účasti v příštím ročníku Evropské ligy. Tentokrát nastoupí doma proti Karviné, která naopak čtyřikrát za sebou padla. Přímý konkurent z Mladé Boleslavi zajíždí na půdu nevyzpytatelného Brna. Hradec Králové hostí Liberec, Bohemians vadnoucí Zlín.

Jan Krob z Teplic se raduje s Jakubem Horou
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Teplice - Karviná

Svěřenci kouče Daniela Šmejkala touží prodloužit vítěznou sérii na Stínadlech, kde neztratili body v posledních třech utkáních. Přemožitele zde našli naposledy začátkem listopadu. Vzhledem k vynikajícím jarním výkonům a častým ztrátám konkurentů, Mladé Boleslavi a Zlína, atakují čtvrté místo zaručující kvalifikaci Evropské ligy.

"Bude to těžký souboj, ale jsme doma a máme takovou kvalitu, abychom vyhráli. O pohárech se bavíme, už to začíná být čím dál tím větší realita a určitě v nich chceme být," řekl útočník Marek Červenka, autor tří jarních gólů.

Karviná má odlišné starosti, neboť čtyřikrát v řadě prohrála. "Nenacházíme se teď zrovna v ideálním výsledkovém období, ale je na nás, abychom se z toho dostali. Oproti minulému střetnutí v Příbrami musíme pořádně přidat, tam náš výkon neměl potřebné parametry. Věřím, že v Teplicích zase ukážeme naši lepší tvář," prohlásil trenér Jozef Weber.

Aktuálnímu dění v nejvyšší soutěži se věnoval také další díl Fotbal fokus podcastu:

Zbrojovka Brno - Mladá Boleslav

Lepší tvář touží ukázat rovněž Mladá Boleslav. Středočeši v minulém kole nečekaně remizovali 1:1 s Bohemians 1905, za což mohl být vzhledem k průběhu zápasu ještě rádi. Dvě minuty před koncem totiž hostující Jindřišek neproměnil penaltu. Proti Zbrojovce se proto chtějí předvést v lepším světle.

"Jarními domácími ztrátami jsme dopustili, že boj o čtvrtou ligovou příčku se zostřuje a my pro její udržení potřebujeme v Brně bodovat. Proti dobře organizovanému soupeři se zkušenou středovou dvojicí Zavadil, Polák to nebude snadné, ale věřím, že uspějeme," uvedl mladoboleslavský kouč Martin Svědík.

Mužstvo z moravské metropole ukončilo v minulém kole čekání na vítězství, když porazilo Jablonec 2:0. Předtím sehrálo vyrovnanou partii proti Spartě a ve zlepšených výkonech hodlá pokračovat. "Nechci ale náš herní projev vztahovat jen na tyto dva duely. Předtím naše hra nebyla také špatná, scházely nám jen góly," upozornil trenér Svatopluk Habanec.

Bohemians 1905 - Zlín

Tápající Zlín nastoupí v Ďolíčku s cílem ukončit desetizápasové čekání na ligové vítězství. "V týdnu jsme udělali nějaké změny, nyní bude záležet na tom, jak se projeví v utkání," řekl kouč Bohumil Páník, kterému vedení šestého klubu nejvyšší soutěže vyjádřilo i přes výsledkovou krizi důvěru.

"Klokani" odehráli kvalitně poslední duel v Mladé Boleslavi. Pod novým trenérem Martinem Haškem získali ze dvou zápasů čtyři body. "Zlín zdobí rychlost a ochota vysoko presovat. Jak nahradíme vykartované Krcha s Jindřiškem, vím. Kabajev je mimo kvůli vízům. Sestava bude pochopitelně jiná. Máme tři hráče mimo a to je hodně," přiznal Hašek.

Hradec Králové - Liberec

Zachraňující se nováček z Hradce Králové chce proti Liberci napravit poslední porážky s Plzní a Slavií. Východočeši jsou však jednoznačně nejhorším celkem soutěže před vlastními fanoušky, což jim situaci v boji "o přežití" výrazně komplikuje. Po říjnovém návratu na zrekonstruovaný stadion totiž získali ze sedmi klání jen dva body.

"Když sobotní utkání zvládneme, na Liberec se dotáhneme a bude vše i nadále otevřené. Dalo by se říct, že se Liberec domácími výhrami nad Příbramí, Karvinou či Duklou dostal do klidu. Ovšem nějaké body ještě potřebovat bude. My se v první řadě musíme dívat sami na sebe," řekl hradecký kouč Bohuslav Pilný.

Jedenáctý Slovan má aktuálně před "Votroky" pětibodový náskok. "Určitě je teď lepší nálada, vítězství nad Duklou nám pomohlo. Jedeme do Hradce určitě pro body. Chtěli bychom se ještě víc uklidnit v tabulce. Během této ligové sezony jsme venku zvítězili jen v Příbrami a body zvenku nám hrozně chybí," uvědomuje si trenér Jindřich Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články