Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Jihlava ukončila proti Slovácku sérii porážek, kýžené tři body však nezískala

Jihlava - Reprezentační přestávka přišla celku Michala Bílka vhod. Po dvou utkáních, ve kterých inkasoval devět branek, udržel čisté konto. Vítězství se nicméně nedočkal. Fotbalisté z Vysočiny si totiž směrem dopředu nevypracovali téměř nic, a proto skončil vzájemný souboj 0:0. 

Utkání Jihlava - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

V prvním poločase se hrál hodně opatrný a nezáživný fotbal. Jedinou výraznější šanci úvodního dějství zaznamenala Jihlava. Ve 35. minutě se dostal po zaváhání hostí k míči Dvořák a jeho hlavička nadělala brankáři Daňkovi nečekané potíže.

Po změně stran převzalo aktivitu Slovácko, ale po Navrátilově individuální akci zahodil největší šanci utkání Havlík, z otočky však ani netrefil branku. Jihlava, která předchozí tři zápasy prohrála s celkovým skóre 2:10, se trápila a Daňka ani jednou neohrozila.

Vysočina tak prodloužila sérii bez vítězství na čtyři zápasy a po překvapivém vítězství čtrnáctého Hradce Králové ve Zlíně (3:1) ztrácí na Východočechy už čtyři body. Poslední Příbram navíc vzhledem výhře nad Bohemians 1905 snížila manko už jen na dva body.

22. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 0:0 Rozhodčí: Proske - Pochylý, Kubec. ŽK: Urdinov - Reinberk, Daníček. Diváci: 2235.

Jihlava: Hanuš - Urdinov, Rosa, Krejčí, Tlustý - Batioja (63. Ikaunieks), Štěpánek (57. Zoubele), Vaculík, Fulnek (81. Záviška) - Dvořák, Rabušic. Trenér: Bílek.

Slovácko: Daněk - Reinberk, Hofmann, Břečka, Šimko - Šumulikoski - Navrátil, Daníček, Machalík (68. Tetteh), Havlík (72. Ťok) - Zajíc (84. Koné). Trenér: Levý.

Michal Bílek (trenér Jihlavy): "V posledních dvou zápasech jsme dostali devět branek, což bylo samozřejmě velmi nepříjemné. V dnešním zápase jsme defenzivu zlepšili. Nicméně směrem dopředu chyběla myšlenka, nápad. Nevytvářeli jsme si šance, a když nevystřelíte, tak asi těžko můžete dát gól. Říkali jsme, že musíme koukat na sebe, ale bohužel naše situace je zase složitější, než byla před tímhle kolem. Chtěli jsme dnes získat tři body. V první půli jsme prohrávali souboje jeden na jednoho, nechávali jsme se lehce obejít. Soupeř si naopak vytvářel nebezpečné situace. Byl silnější v držení míče, na míči. Musíme naši hru zkvalitnit. Neřekl bych, že v našem výkonu chyběla bojovnost. Po této stránce jsem spokojen. Bohužel nám spíše chyběla kvalita s míčem a bohužel jsme se nedostali více do hry."

Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Bod je pro nás více než zasloužený. Pětaosmdesát minut jsme měli hru naprosto pod kontrolou a hlavně v prvním poločase jsme si vytvořili brankové situace. Jenže kvůli špatnému řešení jsme nedokázali vstřelit gól. Naopak domácí se omezili na nakopávané balony a hrozili ze standardních situací. Až posledních čtvrt hodiny, kdy vystřídal Ikaunieks se Zoubelem, nás začali trochu více zlobit. Dokázali jsme se prosadit po stranách, ale chyběl mi od hráčů lepší výběr místa v šestnáctce. Agresivita, chtít za každou cenu dát gól, to nebylo ono. Kombinace nebyla tak rychlá, jak bych si představoval. Museli bychom být rychlejší, protože Jihlava hrála zatažená."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články