Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Gameiro hattrickem zničil Gijón, comeback Balea skončil gólem, zastřílel si i Messi

Madrid ‒ Třetí vítězství za sebou slaví ve španělské lize fotbalisté Atlética Madrid. Na půdě Gijónu jim zajistil plný bodový zisk hattrick Kevina Gameira. Návrat do koloběhu domácí soutěže se podařil také městským rivalům z Realu. Po středečním triumfu v Lize mistrů doma nezaváhali ani proti barcelonskému Espaňolu. Fanoušky nezklamala ani Sevilla, která porazila Eibar 2:0. Villarreal vydoloval hubenou výhru v San Sebastianu. Barcelona porazila sedmnáctý tým tabulky Leganés 2:1 až díky penaltě v předposlední minutě.

Gareth Bale se raduje z gólu do sítě Espaňolu
zdroj: REUTERS autor: Javier Barbancho

Real nezářil, přesto bezpečně zvítězil

Na stadionu Santiaga Bernabéua nebylo v prvním poločase k vidění příliš šancí. Jednu z mála ale domácí využili. Po Iscově povedeném centru otevřel skóre chladnokrevně hlavičkující Morata.

V závěru pojistil vítězství "Bílého baletu" Bale, který zasáhl do hry jakožto střídající hráč poprvé od listopadu, kdy utrpěl zranění kotníku. Real tak i nadále vévodí tabulce La Ligy s náskokem tří bodů před druhou Sevillou. Navíc odehrál dva zápasy méně.  

Atlético spasil střídající Gameiro

Nejblíže vstřelení branky byl v první půli domácí útočník Traoré, který tvrdou střelou trefil tyč. Ihned po přestávce otevřeli skóre hosté, když nadvakrát dostal míč za Cuéllarova záda Carrasco. Gijón nicméně velice rychle odpověděl přesným zásahem Álvareze.

Svěřenci kouče Diega Simeoneho však v závěru viditelně přidali a stanovili jednoznačný výsledek. Griezmannova trefa ze 76. minuty ještě nebyla uznána kvůli diskutabilnímu ofsajdu, ale střídající Gameiro vzápětí rozhodl mezi svým prvním hattrickem v dresu Atlética, jehož barvy hájí od léta.

Celek z hlavního města zvítězil v Gijónu poprvé od prosince 2008 a prodloužil sérii bez porážky na osm ligových zápasů.

Antoine Griezmann střílí na branku Gijónu
zdroj: REUTERS autor: Eloy Alonso

Sevilla zdolala Eibar a poskočila na druhé místo, uspěl i Villarreal

Úřadující šampioni Evropské ligy skórovali do sítě Eibaru po půlhodině hry, když Jovetič nacentroval na volného Sarabiu, který střelou z voleje překonal brankáře Yoela. Hosté se pyšnili sérií tří vítězných utkání za sebou a také v Seville několikrát nebezpečně zahrozili. Gólman Rico ovšem neinkasoval. V závěru naopak pojistil domácí výhru Vitolo. 

Villarreal brankou ze čtvrté minuty nastavení udolal San Sebastian a snížil odstup od 5. místa, na kterém sídlí právě Baskové, o tři důležité body. Domácí sice diktovali tempo hry, ale trápili se v zakončení. Z šestnácti střeleckých pokusů totiž ani jeden nezamířil mezi tři tyče. "Žlutá ponorka" naopak rozhodla Castillejem po centru z levé strany.  

Messi dvěma góly vystřelil Barceloně výhru nad Leganes

Fotbalisté Barcelony byli po debaklu v Lize mistrů s PSG blízko ztráty i ve španělské lize, oba góly vítězů dala nakonec argentinská hvězda Lionel Messi, který s 19 trefami vede tabulku střelců.

Messi se poprvé prosadil už ve 4. minutě, když mu před prázdnou branku nahrál Neymar. Leganés se však povedlo dvacet minut před koncem srovnat a remízový stav drželo až do závěrečných minut. Pak však Neymar vybojoval pokutový kop a Messi rozhodl o výhře Katalánců.

Pro Barcelonu to byl už šestnáctý ligový zápas v řadě bez porážky a na druhém místě tabulky ztrácí jediný bod na vedoucí Real Madrid, který však má dva zápasy k dobru. V dresu Barcelony odehrál 400. ligový zápas Andrés Iniesta a stal se teprve druhým hráčem v historii, kterému se to povedlo po Xavim. Ten nasbíral 505 startů.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:

Gijón - Atlético Madrid 1:4 (49. Álvarez - 80., 81. a 85. Gameiro, 46. Carrasco), Granada - Betis Sevilla 4:1 (28. a 64. Ramos, 18. Carcela-González, 33. Pereira - 75. Petros), Real Madrid - Espaňol Barcelona 2:0 (33. Morata, 83. Bale), La Coruňa - Alavés 0:1 (68. García z pen.), FC Sevilla - Eibar 2:0 (30. Sarabia, 90.+1 Vitolo), San Sebastian - Villarreal 0:1 (90.+4 Castillejo), Valencie - Bilbao 2:0 (13. Nani, 45.+1 Zaza), Vigo - Pamplona 3:0 (23. Sisto, 87. Jozabed, 89. Aspas), FC Barcelona - Leganés 2:1 (4. a 89. z pen. Messi - 71. Unai López).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články