Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Mizérie Liverpoolu pokračuje, z FA Cupu jej vyřadil Wolverhampton

Liverpool – Série proher před vlastními fanoušky neskončila ani proti soupeři z druhé ligy. Fotbalisté Liverpoolu podlehli v rámci 4. kola anglického poháru Wolverhamptonu 1:2 a zaznamenali třetí domácí nezdar během jediného týdne. Hosté o senzačním triumfu rozhodli dvěma góly v první půli – trefili se Stearman s Weimannem. Nezaváhali naopak další favorité: Chelsea, Arsenal, Tottenham nebo dvojice mužstev z Manchesteru.

Richard Stearman z Wolverhamptonu střílí gól do sítě Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Wolverhampton, osmnáctý celek druhé nejvyšší soutěže, zaskočil favorita hned v první minutě, když se po Costově přímém kopu hlavou prosadil Stearman. Krátce před závěrem poločasu navíc udeřil podruhé a znovu u toho byl Costa, který vedl protiútok a následně asistoval Weimannovi.

Ani po změně stran a Coutinhově nástupu na hřiště se svěřencům Jürgena Kloppa nedařilo dostat zpět do zápasu. První střelu na branku zaznamenal až v 60. minutě právě brazilský fotbalista, jenž tento týden prodloužil smlouvu s Liverpoolem do roku 2022. Až v závěru překonal gólmana Burgoyneho belgický útočník Origi, ale vyřazení neodvrátil.

"Ten start jim dodal sebedůvěru, očividně jsme na to nebyli připraveni. Měli jsme míč, odevzdali jsme ho, faulovali, přímý kop a gól. Pak jsme se snažili, ale ne dostatečně dobře. V druhém poločase to bylo lepší, ale to ani nebylo možné, aby to bylo ještě horší než v prvním," uvedl zklamaný trenér Jürgen Klopp. "Jsem zodpovědný za sestavu. Nemohu obviňovat jednotlivé hráče," dodal.

Vstup do roku 2017 se celku z Anflied Road příliš nevydařil. Během sedmi duelů zaznamenali jediné vítězství v opakovaném zápase 3. kola FA Cupu na hřišti Plymouthu, hrajícího čtvrtou ligu.

Tottenham ostudu nedopustil, Arsenal nasázel Southamptonu "bůra"

Blízko senzačnímu vyřazení byl také Tottenham, který po poločase prohrával s Wycombem ze čtvrté ligy po Hayesových gólech 0:2. Po přestávce vyrovnali Son Hung-min a z penalty Janssen, v 84. minutě ale vrátil outsiderovi vedení Thompson.

Závěr však patřil domácím: minutu před koncem vyrovnal střídající Alli a v sedmé minutě nastavení dokonal obrat druhým zásahem Son Hung-min.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal naděloval v Southamptonu a postoupil do osmifinále FA Cupu

Arsenal deklasoval 5:0 Southampton na jeho hřišti. Postarali se o to zejména Walcott s Welbeckem: první jmenovaný si připsal hattrick a navrátilec po dlouhodobém zranění přidal dva góly a asistenci. Před Petrem Čechem dostal tentokrát v brance "Kanonýrů" přednost Kolumbijec Ospina.

Překvapení nedopustil ani lídr Premier League Chelsea, která si s Brentfordem poradila jasně 4:0. Také Manchester City jde dál, v souboji týmů z nejvyšší soutěže porazil venku Crystal Palace 3:0. Nezaváhaly ani další prvoligové celky Burnley a Middlesbrough.

Neuspěl však tým ze špice druhé ligy Brighton, který podlehl na půdě zástupce páté nejvyšší soutěže Lincolnu City 1:3. Za poražený celek odehrál 68 minut český záložník Jiří Skalák. Lincoln se do pátého kola FA Cupu probojoval poprvé od roku 1887.

Chris Smalling střílí gól v utkání 4. kola FA Cupu proti Wiganu
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Osmifinále si zahraje také Manchester United. Svěřenci Josého Mourinha, kteří měli utkání s Wiganem pod kontrolou od úvodních minut, vyhráli přesvědčivě 4:0. Síť za zády brankáře Haugaarda postupně rozvlnili Fellaini, Smalling, Mchitarjan a Schweinsteiger. Německý záložník odehrál celý zápas poprvé od 9. ledna.

S druholigovými celky naopak prohráli Watford i Hull. "Sršni" nestačili v londýnském derby na Milwall, jemuž postup vystřelil pět minut před koncem Morison.

"Tygři" schytali čtyřgólový výprask od Fulhamu. Tomáš Kalas odehrál celý zápas. Odchovanec olomoucké Sigmy navíc hlavou připravil první gól Alukovi. Hosté sice krátce po přestávce vyrovnali zásluhou Evandra, pak už ale úřadovali domácí. V rozmezí 54. a 78. minuty se prosadili Martin, Sessegnon a Johansen.

Výsledky 4. kola anglického FA Cupu:

Liverpool - Wolverhampton 1:2 (86. Origi - 1. Stearman, 41. Weimann), Blackburn - Blackpool 2:0 (9. Gallagher, 22. Bennett), Burnley - Bristol City 2:0 (45. Vokes, 68. Defour), Crystal Palace - Manchester City 0:3 (43. Sterling, 71. Sané, 90. Touré), Chelsea - Brentford 4:0 (14. Willian, 21. Pedro, 69. Ivanovič, 81. z pen. Batshuayi), Lincoln City - Brighton 3:1 (57. z pen. Power, 62. vlastní, 85. Robinson - 24. Towell), Middlesbrough - Accrington 1:0 (69. Downing), Oxford United - Newcastle 3:0 (46. Hemmings, 79. Nelson, 87. Martinez), Rochdale - Huddersfield 0:4 (72. a 84. Hefele, 42. Quaner, 66. z pen. Brown), Tottenham - Wycombe 4:3 (60. a 90. Son Heung-Min, 64. Janssen z pen., 89. Alli - 23. a 36. z pen. Hayes, 83. Thompson), Southampton - Arsenal 0:5 (35., 69. a 84. Walcott, 15. a 22. Wellbeck), Milwall - Watford 1:0 (85. Morison), Fulham - Hull 4:1 (17. Aluko, 54. Martin, 66. Sessegnon, 78. Johansen - 49. Evandro), Sutton - Leeds 1:0 (53. z pen. Collins), Manchester United - Wigan 4:0 (44. Fellaini, 57. Smalling, 74. Mchitarjan, 81. Schweinsteiger).    

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články