Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

I kdyby Sparta chtěla uplatnit opci, nešel bych tam, prozradila posila Slavie Sýkora

Praha – Ve Spartě strávil čtyři roky na začátku seniorské kariéry a letos v zimě se spekulovalo, že by se do ní mohl vrátit. Jan Sýkora by však návrat na Letnou odmítl. Nová posila Slavie podle svých slov byla rozhodnutá o tom, že jeho další kariérní kroky povedou k úhlavnímu rivalovi, který ho přesvědčil profesionalitou.

Jan Sýkora na soustředění se Slavií
zdroj: Twitter Slavia Praha

O tom, že po podzimu opustí Liberec a zamíří do některého z klubů aspirujícího na titul v české lize, nebylo pochyb. Dlouho se však spekulovalo, do kterého, jelikož zájem měly mít všechny. Se Spartou ho pojilo předchozí angažmá, v Plzni zase hrál v dorostu. Třiadvacetiletý reprezentant ale nakonec zvolil úplně nové prostředí v Edenu.

O tom, kdo ho nakonec získá, univerzál, který je schopný hrát na krajích obrany a zálohy či tvořit hru ze středu, dlouho přemýšlel, ale nakonec ho přesvědčily ambice a profesionalita druhého celku podzimní části.

"Dával jsem si volno na to, abych si vše promyslel a udělal správný krok. Je to profesionální klub se super zázemím, skvělými fanoušky a velkými ambicemi. V tomhle Slavia vyhrála a jsem rád, že se to vyřešilo těsně před tím, než vyrazila na soustředění do Číny," řekla nová posila po příjezdu do Haikou pro oficiální web pražského celku.

Je nám líto, video expirovalo.
Univerzál Sýkora dal před bývalými kluby přednost Slavii

Jeho osud ale mohla ještě ovlivnit Sparta, která díky předkupnímu právu mohla sumu kdykoliv dorovnat a Sýkora by tak mířil právě na Letnou. Rodák s Plzně by však na takový scénář nepřistoupil. "I kdyby Sparta opci uplatnila, tak bych řekl, že tam nepůjdu a asi by se to vyřešilo," myslí si.

Během jednání s vedením sešívaných o přestupu se Sýkora sešel i s trenérem Jaroslavem Šilhavým, který mu i nastínil, kde by mohla být jeho pozice v kádru Pražanů. "S trenérem jsme se o tom předběžně bavili. Říkal, že se to ještě může změnit, když budu vypadat dobře na jiných postech, ale předběžně se mnou počítá na kraje zálohy," prozradil.

Ve Slavii ho ale čeká složitější boj o základní sestavu, než zažíval v Liberci, kde patřil k hlavním tahounům celku. Toho se však nová posila nebojí a naopak se na podobnou výzvu těší. "Byl to jeden z důvodů, proč jsem šel právě sem. Mám díky tomu možnost se připravit na případné zahraniční angažmá a co nejvíc se tady zlepšit. Když zvládnu tady tu konkurenci, pak můžu jít ven," věří si.

Díky přesunu ze Slovanu do Edenu také vyměnil boj o spodní patra tabulky za honbu za titulem. Sešívaní jsou po podzimu bod za vedoucí Plzní, ale mají o zápas více. A Sýkora přiznává, že pohár pro mistra je velkým lákadlem.

"Myslím na něj od doby, co jsem začal hrát fotbal. Ale není to v tuhle chvíli nějaká priorita. Musíme hrát zápas od zápasu a uvidíme na konci. Ještě je před námi čtrnáct kol, tak bych to ještě nechal být," dodal.

Zdroj
slavia.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články