Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Néstor: Chtěla mě Plzeň i Slavia. Sparta ale pro mě byla jasná priorita

Praha – Po povedeném podzimu v dresu Dukly si mohl vybírat, kam zamíří. O Néstora Albiacha byl mezi českou špičkou velký zájem. Španělský útočník ale měl o svých dalších krocích jasno. Sparta byla podle něj od počátku jeho priorita, jelikož je to ideální místo k dalšímu postupu v kariéře.

Néstor Albiach na tréninku Sparty
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Kdyby chtěl, mohl začínat zimní přípravu o pár kilometrů dál v Edenu nebo na západě Čech společně s hráči Plzně. Néstor Albiach ale na první trénink roku 2017, který odstartoval dril před startem jarní části, nastoupil ve žlutočerných barvách se znakem Sparty.

"Je pravda, že Slavia i Plzeň o mě také měly zájem, ale Sparta byla pro mě od začátku priorita, protože si myslím, že právě tady se můžu nejvíce zlepšovat a posunout se v mé kariéře dál," řekl bývalý hráč Dukly pro web letenského klubu.

Na Julisce španělský hráč působil od ledna 2013, v nejvyšší soutěži odehrál 69 zápasů a dal 14 branek. Po povedeném podzimu, během něhož vsítil pět gólů, se ale rozhodl přestoupit. Sparta není pro něj úplně neznámé prostředí, jelikož se zde potkal s Vjačeslavem Karavajevem, s nímž už působil v Dukle. "Před třemi týdny, než jsem podepsal smlouvu, jsem s ním mluvil. Řekl mi, že Sparta je nejlepší klub tady, a vše mi doporučil," prozradil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta načala přípravu. V kádru je Konaté, Rosický se stále léčí

Mladý Španěl zná ale i další hráče, jež na Letné potká. "Třeba Lukáše Váchu. Ostatní pak znám ze vzájemných zápasů. A ty, které ne, ty poznám nyní," řekl po prvním tréninku.

Na nové adrese už stihl probrat i svoji pozici s trenérským štábem a věří, že může nastoupit hned na několika pozicích. "Trenéři znají mé přednosti. Myslím, že můžu být platný jak na pravém křídle, tak například jako podhrotový hráč," nechal se slyšet.

Ve Spartě ho každopádně čeká o poznání větší konkurence než v Dukle. Na jeho pozici hrají třeba David Lafata, Václav Kadlec, ale i celá řada dalších. Rodák z Xirivelly však strach nemá a chce se co nejdříve prosadit. "Vím, že Sparta má dobré útočníky. Lafata, Kadlec, Juliš... Ale doufám, že budu hodně hrát a nastoupím i v Evropské lize. Rád bych nastoupil hned proti Rostovu do prvního zápasu po zimní přestávce," přiznal.

A ještě jedno přání nová posila Sparty má. "A také bych chtěl vyhrát titul. Pořád máme šanci," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články