Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Produktivní duo Mešanovič-Škoda zajistilo Slavii vítězství ve Zlíně

Zlín - Prestižní utkání o podzimního vicemistra mělo poměrně překvapivě jednoznačného vládce. Fotbalisté Slavie už po první půli vedli ve Zlíně 3:0. V samotném závěru navíc Zmrhal přidal čtvrtý gól, čímž stanovil konečné skóre. Pod úvodní tři branky se gólem či asistencí podepsali útočníci Milan Škoda s Murisem Mešanovičem. Sešívaní prodloužili sérii bez porážky pod koučem Šilhavým a před zítřejším duelem vedoucí Plzně ztrácejí na lídra jediný bod. 

Škoda a Mešanovič se radují z gólu do sítě Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Slavia vsadila na drtivý nástup. Soupeře přehrávala lepší kombinací ve středu hřiště a všechny akce směřovala přímo na branku. Úvodní nápor také vynesl Pražanům rychlý vedoucí gól.

V 7. minutě se řítil vstříc strážci zlínské svatyně Mešanovič, kterého Dostál pádem pod nohy srazil. Nařízený pokutový kop Škoda bezpečně proměnil – 0:1. Po vedoucím gólu se Slavia mírně zatáhla a přenechala iniciativu svěřencům Bohumila Páníka.

Zlín se postupně lepšil. Přesněji kombinoval a přes místy hodně nejistou obranu sešívaných se dostával i do střeleckých šancí. Po centrech z pravé strany měl dvakrát vyrovnání na hlavě Holík.

Ve 13. minutě mířil z bezprostřední blízkosti do Pavlenky, následně rovněž sám před brankářem přestřelil. "Nejsem specialista na podobné šance. Přesto mě mrzí, že jsem alespoň z jedné nedal gól, abychom se chytli," posteskl si Lukáš Holík.

Čekání na chybu Slavia plně zužitkovala v závěru poločasu. V 37. minutě Mešanovič sklepl míč volnému Škodovi, který chytrým lobem přehodil vybíhajícího Dostála. O pět minut později navíc Barák přesným pasem oslovil Mešanoviče a ten přidal třetí gól.

Zlín navzdory nepříznivému vývoji nerezignoval. Po změně stran pokračoval v útočné hře. Největší možnost ke zkorigování výsledku propásl po narážečce s Harbou rychlonohý Vukadinovič. Jeho pokus brankář Pavlenka nohou vyrazil a stačil zlikvidovat i další střelu.

Na rozdíl od úvodní poloviny fotbalisté z hlavního města viditelně polevili. Občas nicméně zahrozili protiútokem a po jednom z nich završil jejich střelecký koncert čtvrtým zásahem Zmrhal.

"Rozhodly naše tři chyby vzadu. Podali jsme špatný výkon. Vypadáme, že neumíme bránit. Pošramotili jsme si pověst. Slavia hrála náš styl na brejky. Hráli rychle, důrazně, jsou právem na druhém místě," poznamenal zlínský obránce Jakub Jugas.

16. kolo první fotbalové ligy:

Fastav Zlín - Slavia Praha 0:4 (0:3)

Branky: 8. z pen. a 37. Škoda, 41. Mešanovič, 80. Zmrhal. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Černý. ŽK: Matejov, Fantiš - Ngadeu. Diváci: 4304.

Zlín: Dostál - Kopečný, Jugas, Hájek, Matejov (88. Hubáček) - Štípek (65. Jordan), Traoré, Hnaníček, Holík - Vukadinovič, Harba (52. Fantiš). Trenér: Páník.

Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Barák (49. Švento), Hušbauer, Ngadeu, Zmrhal (84. Železník) - Mešanovič (69. Ščuk), Škoda. Trenér: Šilhavý.

Hlasy po utkání 16. kola první fotbalové ligy Fastav Zlín - Slavia Praha:

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Dostali jsme čtyřku a lekci z agresivity, zodpovědnosti v defenzivní fázi, produktivitě zakončení i jak vyhrát odražené balony. Slavia nás v tom předčila. Naši hráči chtěli hrát jen dopředu, dozadu se jim moc nechce. Slavia to dokázala plně využít. Dala nám k.o. už v první půli. My jsme měli šance za stavu 0:1. Náš fotbal může vypadat pěkně, ale budeme tato utkání prohrávat. Nemůžeme se zbláznit, že všichni budeme útočit. Kdybychom defenzivu udrželi, tak by to Slavia měla složitější. Slavii jsme umožnili to, aby hrála možná podobný fotbal, jaký jsme hrávali. Agresivní směrem dozadu a s kvalitní rychlou přechodovou fází."

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Máme obrovskou radost, že série dnes neskončila a zvládli jsme také souboj o druhé místo. Výsledek je pro Zlín hodně krutý, utkání tomu neodpovídalo. Měli jsme výborný vstup do utkání, vstřelili jsme rychlý gól. Potom jsme ale byli bez pohybu, přenechali jsme iniciativu soupeři. Velkou roli sehrálo to, že máme produktivní hráče i brankáře Pavlenku, který pochytal hodně šancí soupeře a podržel nás. I přesto, že jsme vedli 3:0, tak to soupeř ve druhém poločase nezabalil. Měl i šance. Bylo by otázkou, jak by utkání dopadlo, kdybychom inkasovali gól. Domácí měli velkou podporu fanoušků. Naše výsledky a série jsou úžasné."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články