Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Argentinci bojkotovali média. Plést se do života jednoho z nás je přes čáru, řekli

Lima – Podařilo se jim ukončit čtyřzápasovou sérii bez výhry a v kvalifikaci mistrovství světa si připsat důležité tři body. Fotbalisté Argentiny ale místo radostných komentářů dali novinářům po triumfu v Kolumbii pouze jedno společné prohlášení. Hvězdy v čele s Lionelem Messim řekly, že média kvůli kritice budou do odvolání bojkotovat. Za vše může kauza kolem Ezequiela Lavezziho, který byl nařčen z kouření marihuany.

Argentinští fotbalisté protestují proti kritice od novinářů
zdroj: ČTK/AP/ autor: Natacha Pisarenko

Novináři čekali, až do místnosti, kde probíhají tiskové konference, přijde trenér Argentiny a některý z hráčů. V jeden moment se ale na vyvýšené pódium postavilo všech šestadvacet fotbalistů jihoamerické reprezentace s vážnými výrazy ve tvářích. Nepřišli ale diskutovat. Mikrofon si vzal kapitán a největší hvězda týmu Lionel Messi, který měl nachystané prohlášení.

"Rozhodli jsme, že v současnosti nebudeme s médii komunikovat. Byli jsme obviňováni, nerespektování a nikdy jsme nic neřekli. Mrzí nás, že to došlo tak daleko, ale už nebyla jiná možnost," řekla hvězda Barcelony.

Argentina přitom duel v Kolumbii, který ji v případě neúspěchu mohl ještě více přitížit v boji o šampionát, zvládla a zejména díky skvělému výkonu právě Messiho, autora gólu a dvou asistencí, zvítězila 3:0. Problémem však byla atmosféra mezi některými médii a fotbalisty. Argentinští novináři v poslední době tvrdě kritizovali hvězdný celek, který podával špatné výkony, a vše vygradovalo obviněním Radia Mitre, že Lavezzi po jednom z tréninků kouřil marihuanu.

"Víme, že s tím většina z vás nemá nic společného, ale plést se do osobního života je přes čáru, a proto jsme zde," dodal Messi a společně se svými spoluhráči zase odešel do kabiny.

Sám Lavezzi situaci nechce nechat jen tak a na novináře Gabriela Anella, který s obviněním přišel, nejspíše podá trestní oznámení. "Jsou to falešná obvinění, která mají velký vliv na mou rodinu i práci," prohlásil.

Jediným, kdo tak po utkání s Kolumbií obsáhleji mluvil s médii, byl kouč Edgardo Bauza, který kauzu nijak nekomentoval. S představením svých svěřenců na hřišti byl ale velice spokojený.

"Řekl jsem hráčům, že jsem s jejich výkony spokojen, jelikož to nebyl lehký zápas. Skvělý duel má za sebou zejména Messi, který opět ukázal, jak skvělým a klíčovým hráčem je. Ukázal to u všech branek," dodal trenér, jehož svěřenci jsou po 12 zápasech na pátém místě jihoamerické kvalifikace, které by jim zajistilo účast v baráži. Za třetím Ekvádorem a čtvrtým Chile ale zaostávají pouze bod. Na druhou stranu stejnou ztrátu má za nimi šestá Kolumbie.

Zdroj
Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články