Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Restartuje Fenin kariéru? Zkouší to v juniorce Zbrojovky Brno

Brno – Bývalý reprezentační útočník Martin Fenin se zapojil do přípravy juniorského týmu brněnské Zbrojovky. Devětadvacetiletý fotbalista zkusí v moravské metropoli opět proniknout do české nejvyšší soutěže, minulou sezonu totiž strávil ve třetí francouzské a třetí německé lize, kde oblékal dresy Istres, respektive Sadské Kamenice. O jeho případném angažmá by se mělo rozhodnout do začátku prosince. 

Martin Fenin v dresu Frankfurtu
zdroj: Getty Images autor: Thorsten Wagner

"Není to nahodilý proces. Vše jsme nastartovali před čtyřmi měsíci. Prvním postupným cílem je, aby se Martin začlenil do juniorky a vydobyl si ve zbytku podzimu místo v zimní přípravě prvního mužstva," uvedl na klubových stránkách trenér Svatopluk Habanec.

Fenin podstoupil tříměsíční kondiční přípravu pod trenérem Alešem Kaplanem, kterou úspěšně zakončil testy. Rodák z Chebu se naposledy upsal loni v květnu týmu třetí německé ligy Saské Kamenici. Dříve Fenin oblékal dres Chotěbuze a Frankfurtu, kam v roce 2008 přestoupil za čtyři miliony eur (asi 110 milionů korun).

Po vydařeném úvodu však začala jeho kariéra i kvůli zdravotním problémům uvadat. Jeho jméno se navíc v médiích objevovalo velice často z důvodů, které měly s kariérou profesionálního fotbalisty pramálo společného.

Během angažmá ve Frankfurtu například podpálil při grilování se spoluhráčem Markusem Steinhöferem, shodou okolností bývalým hráčem pražské Sparty, byt. Při další německé štaci v Chotěbuzi vypadl z okna svého apartmánu a skončil na nemocničním lůžku, za což podle vyjádření samotného fotbalisty mohly dlouhodobé deprese.

Kariéru se poté snažil oživit v několika klubech, ale nikde výraznější stopu nezaznamenal. Kromě výše zmíněných působení ve francouzském Istres či německé Sadské Kamenici zkoušel štěstí i v Teplicích či Slavii. Brněnská šance pro něj může být jedna z posledních na nejvyšší úrovni.

Zdroj
ČTK, fczbrno.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články