Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kde je Aubameyang? Interní záležitosti, řekl o usazení hvězdy na tribunu Tuchel

Dortmund – Vítězstvím 1:0 nad Sportingem se fotbalisté Dortmundu stali pátým celkem, který si v Lize mistrů zajistil účast ve vyřazovací části. To však nebylo hlavním tématem, o kterém se po utkání mluvilo. Mnohem diskutovanější byl fakt, že hvězda domácích Pierre-Emerick Aubameyang zůstal pouze na tribuně. Kouč Borussie Thomas Tuchel ale příliš sdílný nebyl. Podle všeho ale za vše mohl pozdní příjezd na přípravu.

Pierre-Emerick Aubameyang na tribuně
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Bernd Thissen

Fanoušci Dormundu se těšili, co zase hvězdný útočník na hřišti předvede, a spekulovali, zda se mu i proti Sportingu povede navázat na skvělou formu v letošním ročníku Ligy mistrů. V prvních třech duelech gabonský reprezentant totiž vždy vstřelil branku. Když si ale před utkáním četli soupisku, zjistili, že jejich oblíbenec nečekaně chybí nejenom v základní sestavě, ale dokonce sedí pouze na tribuně.

Dortmund jeho absence nijak litovat ve finále nemusel. Na hrot se postavil Adrian Ramos a hvězdného kanonýra zastoupil adekvátně. Právě jeho branka z dvanácté minuty rozhodla o vítězství německého týmu 1:0 a jistotě jarní play-off milionářské soutěže. Přesto měl kouč Tuchel po zápase co vysvětlovat, protože žhavé téma bylo na stole. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dortmund - Sporting Lisabon

Trenér Borussie však příliš sdílný v kauze Aubameyang nebyl a médiím i fanouškům téměř nic neodhalil. "Je to interní záležitost a tou to také zůstane. Rozhodli jsme o tom ve středu večer," řekl ke kauze.

Okamžitě se vyrojili spekulace, zda jde o disciplinární trest, což Tuchel odmítl říci. Prozradil ale, že neměl jinou možnost. Příznivce Dortmundu zároveň uklidnil, že Aubameyang bude na další zápasy připraven. "Kauza je pro mě nyní už uzavřena," dodal.

V podobném stylu komentoval situaci i sportovní ředitel Dortmundu Hans-Joachim Watzke, který prozradil, že útočník bude v sestavě už v sobotním zápase proti Hamburku. "K případu nic říkat nebudu. Dobrou věcí však je, že Aubameyang bude čerstvý na Hamburk," nechal se slyšet.

S vysvětlením ale přišla agentura DPA, podle které Aubameyang v rámci pondělního volna odletěl s přáteli do Milána a nestihl se vrátit včas na úterní přípravu.

Ať tak či onak, fanoušci Dortmundu a Aubameyanga mohou být v klidu. Gabonský útočník totiž už trénuje s týmem a obrana Hamburku se má na co těšit.

 

Zdroj
ČT sport, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články