Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Opava dobyla Vítkovice a snížila manko na Baník, který venku znovu nevyhrál

Varnsdorf – Jediné vítězství ze šesti zápasů získali ve druhé lize na hřišti soupeře fotbalisté Baníku Ostrava. Už čtvrtý nerozhodný výsledek za sebou vybojovali Slezané ve Varnsdorfu, kde s místním Slovanem remizovali 1:1. Na vedoucí Olomouc tak ztrácí už čtyři body a pouhé dva body je dělí od třetí Opavy, která si odvezla nejtěsnější vítězství z Vítkovic. Šestigólovou přestřelku viděli fanoušci v Sokolově, kde domácí remizovali s Frýdkem-Místkem 3:3.

Sport
zdroj: ČT4

Ačkoli trenér Vlastimil Petržela varoval své svěřence před útočníkem Jakubovem, nejlepší střelec Národní ligy se opět prosadil. V první šanci ještě zaváhal, ale v 63. minutě napálil míč pod břevno a zařídil dělbu bodů. Byl to už jeho osmý gól v sezoně. V závěru ještě dostal ostravský úspěšný střelec Sus červenou kartu za nesportovní chování, když v přerušené hře oplácel kopnutím předchozí zákrok Knejzlíka.

Jasnou výhru 3:0 nad posledním Prostějovem si připsaly České Budějovice a na čtvrtém místě ztrácejí na Baník tři body. Jihočeši se dostali do vedení díky přímému kopu Táborského, druhou branku přidal kapitán Benát, který napálil míč do branky po rohovém kopu. Po přestávce se ještě trefil volejem Kalod a nováček si tak odvezl vysokou porážku.

Předposledním Vítkovicím naopak nevyšla proti Opavě premiéra pod vedením nového trenéra Martina Pulpita a jejich série bez bodového zisku se natáhla na osm zápasů. Vítkovice sice měly v prvním poločase více ze hry, ale gólově se prosadili hosté.

Ve 33. minutě chybovali domácí v rozehrávce a Schaffartzik jejich zaváhání tečovanou střelou potrestal. Ve druhém poločase Opava hlídala vedení, cestu za výhrou jí navíc po hodině hry usnadnil vítkovický Hruzík, který byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Vlašim vyhrála popáté za sebou, v Sokolově se kopaly tři penalty

Fotbalisté Vlašimi vyhráli 3:1 na hřišti Třince. Zápas začal zostra a na úvodní branku hostujícího Nečase odpověděl po pár vteřinách vyrovnávacím gólem Joukl. Domácím nevyšel ani vstup do druhého poločasu – v 48. minutě poslal Vlašim znovu do vedení Vyhnal. V 63. minutě se podruhé prosadil Nečas a definitivní šanci na zvrat vzalo Třinci deset minut před koncem Ižvoltovo vyloučení.

Další duel přinesl šestigólovou přestřelku, pod kterou se hattrickem podepsal sokolovský Glaser, za Frýdek se dvakrát trefil Šumský. Glaser otevřel skóre zápasu v 10. minutě z penalty, Šumský ale o osm minut později vyrovnal a krátce po přestávce strhl z pokutového kopu vedení na stranu hostů.

Vzápětí na 3:1 pro Frýdek zvýšil Berežný, ale Sokolov dokázal srovnat a po dvou zápasech bodovat. V 69. minutě se Glaser trefil z voleje a v 77. minutě završil znovu z penalty hattrick. Glaser se Šumským tak mají na kontě po sedmi gólech a patří jim druhá příčka v tabulce střelců, kterou vede s osmi góly Jakubov z Varnsdorfu.

Souboj trápících se celků vyšel Pardubicím, které vyhrály na hřišti Táborska 2:0 a ukončily devítizápasovou sérii bez vítězství. O teprve druhém tříbodovém zisku Východočechů rozhodli Řezníček s Přibylem, naopak jihočeský celek natáhl šňůru bez výhry na osm utkání.

Fotbalová národní liga - 12. kolo:

Varnsdorf - Ostrava 1:1 (0:1)

Branky: 63. Jakubov - 39. Sus. Rozhodčí: Houdek - Blažej, Koval. ŽK: Knejzlík (Varnsdorf). ČK: 88. Sus (Ostrava). Diváci: 1525.

České Budějovice - Prostějov 3:0 (2:0)

Branky: 19. Táborský, 23. Benát, 79. Kalod. Rozhodčí: Mrázek - Boček, Hájek. ŽK: Rus, Pančochář (oba Prostějov). Diváci: 1011.

Sokolov - Frýdek-Místek 3:3 (1:1)

Branky: 10. z pen., 69. a 77. z pen. Glaser - 18. a 47. z pen. Šumský, 48. Berežný. Rozhodčí: Matějček - Posíšil, Vít. ŽK: Glaser, Ševčík - Šumský, Švrček. Diváci: 450.

Třinec - Vlašim 1:3 (1:1)

Branky: 7. Joukl - 6. a 63. Nečas, 48. Vyhnal. Rozhodčí: Pechanec - Kubec, Horák. ŽK: Avdič, Čelůstka - Piško, Kavka, Vyhnal. ČK: 80. Ižvolt (Třinec). Diváci: 256.

Vítkovice - Opava 0:1 (0:0)

Branka: 33. Schaffartzik. Rozhodčí: Julínek - Peřina, Podaný. ŽK: Hruzík, Mikula - Mozol, Grussmann, Janetzký. ČK: 59. Hruzík. Diváci: 1835.

Táborsko - Pardubice 0:2 (0:0)

Branky: 49. Řezníček, 68. Přibyl. Rozhodčí: Dubravský - Caletka, Polák. ŽK: Navrátil - Jeřábek, Valenta. Diváci: 413.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články