Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Ancelotti překonal vítězným vstupem Bayernu do LM dva rekordy

Mnichov – Carlo Ancelotti, nový trenér mnichovského Bayernu, jenž se kormidla bavorského velkoklubu ujal před letošní sezonou, zářil po zahajovacím utkání Ligy mistrů spokojeností. Přesvědčivá výhra 5:0 nad Rostovem navíc znamenala hned dvojnásobný přepis historických tabulek. Jako první kouč německých mužstev vyhrál všech pět úvodních soutěžních duelů a to s impozantním skóre 20:0. 

Carlo Ancelotti
zdroj: REUTERS autor: Thilo Schmuelgen

Italský stratég také jako první trenér oslavil vítězství v Champions league se sedmým klubem, což se dosud rovněž nikomu nepodařilo.

"Jsem velmi spokojený. Ukázali jsme, že můžeme pomýšlet vysoko. Naším cílem je teď vyhrát základní skupinu," řekl Ancelotti. "Těší mě, že i když byl začátek zápasu těžký, hráči předvedli svůj hlad po gólech," dodal.

Kromě tradičních opor exceloval také mladý záložník Joshua Kimmich, který prožívá mimořádné období. V minulém týdnu zaznamenal premiérový gól za německý národní tým proti Norsku. O víkendu dal první ligovou branku v dresu Bayernu a proti Rostovu vstřelil první dva góly v Lize mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern - Rostov

"Jak se jednou trefíte, tak to pak jde snadněji. Ale já rozhodně nejsem žádný kanonýr. Ani si nepamatuji, kdy se mi povedlo dát dva góly v jednom utkání. Možná v žácích," prohlásil jednadvacetiletý Kimmich, jenž má nyní na kontě dvanáct gólů mezi dospělými.

"Joshua hrál opravdu dobře. Těží ze své velmi dobré kondice a soustředění na hru. Může hrát na jakékoli pozici," zakončil Ancelotti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články