Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň chce se Slavií zapomenout na debakl z jara

Praha – Nedělní souboj mistra ligy z Plzně a sešívaných je považován za šlágr 5. kola první fotbalové ligy. Západočeši mají hráčům Slavie co vracet, v květnovém duelu jim nedokázali dát branku, naopak od soupeře dostali rovnou pětigólovou nadílku. Textový on-line přenos z utkání můžete sledovat na našem webu od 19:30.

"Vím, že hráči mají Slavii co oplácet, protože ten jarní zápas byl pro Plzeň špatný. Budou jim to chtít vrátit a samozřejmě se tím také omluvit dodatečně fanouškům," řekl plzeňský trenér Roman Pivarník, který navíc už čtyři zápasy čeká na první vítězství z domácího trávníku.

Viktoriáni by rádi navázali na dobrý výkon z úterního duelu 4. předkola Ligy mistrů s Razgradem. Naopak Slavia pod vedením bývalého plzeňského kouče Dušana Uhrina mladšího si chce zvednout náladu poté, co ji z bojů o Evropskou ligu vyřadil Anderlecht.

Pražské derby číslo dvě

Ligu čeká také druhé pražské derby v sezoně, v němž Dukla doma přivítá Spartu. Zápas bude o to prestižnější, že na straně Dukly je hned několik bývalých hráčů Sparty - Jan Šimůnek, Ondřej Kušnír, Jiří Jeslínek či Jakub Podaný.

"Proti Spartě budu teď v neděli nastupovat úplně poprvé, protože jsem tam měl deset let profesionální smlouvu a vždy, když jsem byl na hostování, tak jsem proti svému mateřskému klubu nemohl nastoupit. Z toho pohledu to pro mě bude pikantní zápas, na který se těším. Těším se samozřejmě i na kluky, protože mám ve Spartě pořád hodně kamarádů, tak jsem rád, že je po delší době opět uvidím," řekl Podaný.

Radův debut v Příbrami

V Příbrami bude mít premiéru nový trenér Petr Rada, který v pondělí nahradil odvolaného Martina Pulpita. A hned ho čeká těžká zkouška v podobě Liberce, který se sice v úvodu ligové sezony trápí, ale naopak v Evropské lize zářil a vybojoval si účast v základní skupině.

"Ve fotbale jsou všechny úkoly náročné. Viděl jsem poslední zápasy, přehled o hráčích mám. Uvidíme, jak to bude vypadat, ale věřím, že to proti Liberci zvládneme," řekl Rada, jehož svěřenci čekají v nové sezoně na bod i gól.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články