Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bohemians 1905 porazili Jihlavu a vedou druhou ligu před Čáslaví

Praha - Fotbalisté Jihlavy prohráli v Praze-Vršovicích 0:2 s Bohemians 1905 a po 13. kole druhé ligy klesli z prvního místa na třetí. Do vedení se dostal jejich dnešní přemožitel, druhá je se stejným počtem bodů Čáslav, která doma porazila HFK Olomouc 1:0. Jihlava ztrácí na postupové pozice jeden bod.

Bohemians 1905
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

Před utkáním se na stadionu Bohemians 1905 konaly oslavy titulu, který Klokani získali před 25 lety a slavnostní atmosféra ve vršovickém Dolíčku vydržela po celý zápas. Na trávníku se objevili všichni tehdejší mistři a v hledišti jim tleskalo přes sedm tisíc diváků. Bohemians nastoupili v retro dresech bez sponzorů přesně podle vzoru roku 1983 a přinesly jim štěstí. V prvním poločase se hrála takticky vedená bitva, ke střelám se propracoval jen Adam. 

Nástup do druhého poločasu vyšel domácím skvěle. Minutu po pauze se k míči probil střídající Slezák a připravil gól pro Jan Morávka. O pět minut později vypracoval výbornou akci Hartig a z malého vápna po dvou kličkách soupeřovým obráncům zakončil znovu Morávek. Pozorovatelé z bundesligy, kteří ho sledovali na tribuně, poctivě zapisovali nové poznatky a Morávek zářil dál. Bohemians měli ve druhém poločase vytrvalou převahu a v klidu dokráčeli k vítězství, které je posunulo do čela tabulky.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články