Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Obezřetnost s útočností, to je Jarolímův recept na Tetovo

Mladá Boleslav – Fotbalisty Mladé Boleslavi čeká ve čtvrtek velmi náročný úkol. V odvetě 3. předkola Evropské ligy potřebují doma se Škendijou Tetovo otočit nepříznivý výsledek 0:2 z Makedonie. Hráči si doma věří, trenér Karel Jarolím ordinuje kombinaci obezřetné, ale úderné hry. Odvetu sledujte ve čtvrtek od 19:00 na našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jarolím zná recept na Tetovo - útočnost i obezřetnost

"Musíme být trpěliví, obezřetní, ale zároveň úderní a útoční, abychom byli dostatečně nebezpeční," ordinuje před zápasem hráčům Mladé Boleslavi trenér Karel Jarolím. Jedním dechem klade důraz na pozornost v obranné hře, protože soupeř dokáže zahrozit rychlým protiútokem. Útočník Lukáš Magera zdůrazňuje, že hráči jsou na domácím hřišti silní a hrají zas odlišně. "Myslím, že je v našich silách, abychom dokázali výsledek zvrátit," dodal.

Trenér Jarolím si je vědom nepříznivého výsledku, zdůrazňuje ale, že celý souboj je teprve v polovině. Už jednou se mu povedlo vybojovat postup, když první zápas prohrál venku 0:2. "Mám v živé paměti souboj Slavie s Osijekem. Tam jsme také prohráli 0:2 a nakonec to zvládli a postoupili," vzpomínal na osmifinále Poháru UEFA z roku 2000, kdy dovedl doma Slavii k výhře 5:1, když postupový gól padl až v poslední minutě.

Mladá Boleslav nemůže nasadit stopera Lukáše Hůlku, který v prvním utkání dostal červenou kartu. Zdravotní potíže mají i další dva stopeři Pavel Čmovš a Roman Polom, šanci tak zřejmě dostane letní posila Brazilec Douglas. Jeho úkolem bude zamezit kolmým přihrávkám za obranu, kterými Tetovo zaskočilo soupeře v domácím prostředí, kde měli Středočeši problémy zejména s trojicí Hasani, Ibraimi, Stenio.


Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články