Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Bičík: Musíme odehrát celý zápas dobře, nejen půli

Praha – Fotbalisté pražské Sparty zítra nastoupí k odvetě 3. předkola Ligy mistrů. Po domácí remíze 1:1 je čeká v rumunské Bukurešti těžký úkol, Steauu totiž nikdy v evropských pohárech neporazili. Brankář David Bičík ovšem věří, že se jim podaří navázat na venkovní výkony z jarní části Evropské ligy. Letenští podle něj potřebují hlavně zlepšit druhé poločasy, které jim na startu sezony zatím nejdou. 

David Bičík
zdroj: Isifa/Getty Images autor: Matěj Divizna

"Tím, že Steaua hraje doma, tak jejich procentuální šance jsou asi vyšší. Ale kdybychom navázali na to, co se nám povedlo na jaře, kdy jsme hráli venkovní zápasy v pohárech velmi dobře, tak bych se o to nebál," řekl před odletem do Rumunska novinářům Bičík.

Letenští na jaře v Evropské lize dokázali zvítězit na hřišti Krasnodaru i Lazia Řím 3:0. "Ideální by to bylo jako na Laziu. Kdybychom dali do 20. minuty dva góly, bylo by to super. Ale se Slováckem jsme teď po půli taky vedli 2:0 a málem jsme to ztratili. Nesmíme se tím nechat ukolébat, kdyby se nám tohle povedlo," upozornil pětatřicetiletý brankář.

Je nám líto, video expirovalo.
Šural: Všichni tam necháme všechno

Právě nepovedené druhé poločasy zatím Spartu trápí na startu sezony. I před týdnem se Steauou doma vedla 1:0, ale po změně stran inkasovala. "Chceme navázat na ten konec prvního poločasu a chceme tak odehrát celý zápas. Víme, že musíme změnit druhé poločasy, které nám nejdou. Na jaře jsme dostávali góly na začátku, teď nám nejdou druhé poločasy. Musíme odehrát celý zápas dobře, nejen půli," nabádal Bičík.

Sní o premiérovém startu v základní skupině Ligy mistrů. K tomu Sparta potřebuje kromě rumunského celku vyřadit ještě dalšího soupeře. "Samozřejmě bych si rád Ligu mistrů zachytal. Zažil jsem to v pozici dvojky za Jardou Blažkem před dvanácti lety a pro mě to byl na lavičce tehdy úžasný zážitek. Chtěl bych to zažít z pozice hráče," pokračoval.

Postup přes Steauau by dal Spartě jistotu účasti minimálně v základní skupině Evropské ligy. "Všichni vnímáme důležitost toho zápasu. Všichni se chceme do té Ligy mistrů podívat a uděláme pro to vše. A kdybychom postoupili, budeme mít aspoň jistotu pohárů, tak ten tlak potom bude nižší," dodal Bičík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články