Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparťané chtějí do Ligy mistrů, na Rumuny si věří

Praha - Sparťanští fotbalisté se na domácí Letné utkají se Steaou Bukurešť. Rumunský vicemistr představuje první krok pražského kádru na cestě za vysněnou Ligou mistrů. Sparta se do prestižní soutěže naposledy probojovala v roce 2005. V minulém ročníku postoupila až do čtvrtfinále Evropské ligy, kde byla vyřazena Villarrealem. Na rumunského soupeře si domácí tým věří.

zdroj: ČT4

"My máme kvalitnější kádr," prohlásil útočník pražské Sparty Kehinde Fatai, který proti Steaue několikrát nastoupil během svého působení v rumunské lize. "Steaua je silná, ale mně se proti ní vždycky dařilo. Jsem si docela jistý, že se Spartou to bude stejné, protože podle mého názoru už není tak silná jako dřív," dodal.

V posledních dvou sezonách Sparta vždy vypadla ve třetím předkole Ligy mistrů. Letos se výběr trenéra Zdeňka Ščasného bude snažit o lepší výkon. "Loni jsme v Evropské lize nasbírali zkušenosti, které se teď pokusíme prodat," věří svému týmu Ščasný, který přes léto s týmem pracoval na vylepšování systému 3-5-2. "Sám jsem zvědavý, jak se nám to povedlo. Proti silným soupeřům to v minulé sezoně vycházelo, proti slabším jsme měli více problémů."

Rumunského soupeře během přípravy na utkání pozorně sledoval. "Steaua mě překvapila nesmírnou pracovitostí. Mužstvo je kreativní a rychlé směrem dopředu a podle toho, co jsem viděl, tak si myslím, že na hřišti soupeře jsou hodně nebezpeční," varoval trenér Sparty. "Sejně jako my však mají i slabé stránky, ale ty si nechám pro sebe," dodal.

Zatímco Sparta by měla být kompletní, trenér Steauy Laurentiu Reghecampf musel před zápasem řešit několik problémů. Minulý týden přišel o kapitána Varelu, který odešel do Paoku Soluň a v Praze s týmem není ani útočník Hamrún. Alžírský kanonýr byl vyřazen z týmu, protože bez dovolení odcestoval z Rumunska a chce si vytrucovat přestup. "Hamrún je vynikající hráč, ale ukáže se až v zápase, jestli to bude ztráta, nebo ne," zakončil Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta si před Steauou věří. Hráči chtějí potvrdit dobré sebevědomí

Pravděpodobné sestavy:

Sparta: Bičík - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel, Frýdek, Dočkal, Mareček, Costa - Fatai, Juliš

Steaua: Nita - Enache, Tamas, Tosca, Momčilovič - Bourceanu, Pintilii, Achim, Stanciu, Aganovič - Golubovič

Absence: Vácha (zranění) - Popa, O. Popescu (všichni zranění), Hamrún (vyřazen z týmu)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články