Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Rosický slyší od spoluhráčů pouze chválu. Snad mu vydrží zdraví, doufají

Praha – Sice na jaře odehrál pouze minimum zápasů, Tomáš Rosický by i přesto měl být jednou z klíčových postav českého týmu na blížícím se mistrovství Evropy. Shodují se na tom jeho spoluhráči z reprezentace, které už po pár trénincích přesvědčil, že ze svého umu nic nezapomněl. Jediná obava tak panuje, zda kapitán národního týmu vydrží zdravotně.

Tomáš Rosický na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Nad startem Rosického na evropském šampionátu visel dlouho otazník. Poté, co si při lednovém návratu v Anglickém poháru zranil stehenní sval už po 19 minutách na hřišti, objevovaly se i spekulace, jestli úplně neskončí. Pětatřicetiletý záložník se ale stihl dát dohromady a i když nastoupil pouze k několika zápasům za juniorku Arsenalu, na Euro je stoprocentně fit.

"Byl jsem na Tomáše zvědavý na tréninku, jak bude po té pauze vypadat, ale on je pořád strašně dobrý," prohlásil obránce Theodor Gebre Selassie. "Je to jeden z nejlepších fotbalistů, s jakými jsem kdy hrál. Takže není pochyb o tom, zda je pro nás přínosem. On je na tom jako vždycky. Žádnou dynamiku neztratil. Jedinou otázkou je, jestli mu vydrží zdraví," dodal.

Stejně svého kapitána vidí i jeden z nejzkušenějších hráčů v týmu Tomáš Sivok. "Když jsem Tomáše viděl na tréninku, tak o něj strach nemám. Jeho herní kvality jsou pořád někde jinde. Udělalo mi radost, že tady je. Střed zálohy je motor týmu, a pokud máte takového hráče jako je Tomáš, tak hraje tým dobře. Proto se jen modlím, aby byl zdravý," prohlásil Sivok.

Je přesvědčen o tom, že Rosický i přes herní výpadek bude přínosem, pokud mu zdraví umožní nastupovat. "Nemáme jiné hráče, kteří hrají v top týmech a kteří mají kvality Tomáše. Ani v mládeži nevidím nikoho, kdo by se mu v budoucnu mohl přiblížit. On jako záložník skoro nepřihrává dozadu. Občas mu to vyčítám, ať nám ten míč také půjčí," dodal Sivok s úsměvem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články