Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sparta se přiblížila Lize mistrů, rekordní série Plzně je u konce

Praha – Fotbalisté Sparty po výhře 3:0 nad Libercem uhájili druhé místo v tabulce a Slovanu odskočili na sedm bodů. Mladá Boleslav porazila Plzeň 2:0, Viktoria navíc dohrávala v deseti po vyloučení Aleše Matějů. Vítězná série jí tedy skončila. U konce je i letošní jízda fotbalistů Brna na domácím hřišti. Naopak v Edenu si Slavia poradila se Slováckem 5:1.

Sparta Praha - Liberec 3:0

Sparta porazila Liberec 3:0 a upevnila si druhé místo v tabulce, které zaručuje start v předkole Ligy mistrů. Za domácí se prosadili Ladislav Krejčí, Lukáš Juliš s Tiémokem Konatém a Letenští v nejvyšší soutěži naplno bodovali po dvou zápasech.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331419-sparta-uhajila-druhe-misto-nad-libercem-sebevedome-zvitezila-3-0/)

Zlín - Příbram 0:0

Duel mezi sestupem ohroženými týmy Zlína a Příbrami skončil 0:0 navzdory krátké přesilovce domácích po vyloučení Matěje Chaluše v 83. minutě. "Ševci" sice neukončili čekání na první jarní výhru, ale už počtvrté za sebou remizovali a dvě kola před koncem sezony mají nadějný pětibodový náskok na předposlední Olomouc.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/331452-pribram-pod-pulpitem-hrala-ve-zline-0-0-k-zachrane-maji-blize-sevci/)

Slavia - Slovácko 5:1

Pětatřicet dní trvalo Slavii, než v lize konečně znovu zvítězila. Po sérii čtyř remíz si poradila se Slováckem, které deklasovala 5:1, a k tomu, aby v lize skončila pátá, jí už stačí jediný bod. K vítězství sešívané nasměrovaly dva góly Baráka v prvním poločase, kanonádu pak dokonaly tři branky během čtvrt hodiny, o které se postarali Hušbauer, Bílek a Škoda.

Je nám líto, video expirovalo.
Uhrin: Náš nejlepší výkon v sezoně to nebyl

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331574-slavia-sestrelila-slovacko-a-po-mesici-konecne-vyhrala)

Ostrava - Bohemians 1905 1:2

Fotbalisté Bohemians 1905 vyhráli v Ostravě 2:1 a definitivně si zajistili záchranu. Klokani rozhodli o svém druhém venkovním vítězství po sobě už v první půli brankami Milana Havla a Davida Bartka. Poslední tým tabulky Baník, který je jistým sestupujícím, už pouze snížil trefou Roberta Hrubého z penalty a potřetí za sebou nebodoval.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/331445-bohemians-ukoristili-na-baniku-vsechny-body-a-maji-jistou-zachranu/)

Mladá Boleslav - Plzeň 2:0

Fotbalisté Plzně prohráli 0:2 v Mladé Boleslavi a přišli o svou rekordní vítěznou sérii, která se zastavila na 16 výhrách v nejvyšší soutěži. O porážce již jistých mistrů rozhodl v 68. minutě Lukáš Magera z penalty jen chvíli po vyloučení hostujícího Aleše Matějů. V závěru ještě zvyšoval tečí Milan Baroš. Mladá Boleslav protáhla svou sérii bez prohry v soutěžních zápasech na čtrnáct a udržela se v boji o druhé místo znamenající předkolo Ligy mistrů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/331430-rekordni-vitezna-serie-plzne-skoncila-oslabeny-mistr-padl-v-mlade-boleslavi/)

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 1:1

Fotbalisté Jihlavy si záchranu v nejvyšší soutěži ještě nezajistili, když v Brně remizovali 1:1. Po vedoucím gólu makedonského obránce Janiho Urdinova sahala Vysočina po záchraně, kterou jí nabídla porážka Olomouce na Dukle. O radost ale hosty připravil čtrnáct minut před koncem vyrovnávací brankou Michal Škoda. Brňané poprvé na jaře doma nevyhráli, ale už podeváté za sebou na svém hřišti bodovali.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/331359-jihlava-sahala-v-brne-po-zachrane-nakonec-si-odvezla-aspon-bod/)

Jablonec - Teplice 1:0

Zatímco na podzim se Jablonci doma vůbec nedařilo, na jaře alespoň v domácím prostředí vykazuje dobrou formu. Naposledy to odnesly Teplice, které gólem Pernici v závěru zápasu prohrály 0:1 a nevyhrály už pošesté za sebou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331583-teplice-poseste-v-rade-nevyhraly-jablonec-vyhral-golem-v-zaveru)

Dukla Praha - Sigma Olomouc 2:0

V přímém souboji týmů ohrožených sestupem zvítězili fotbalisté Dukly Prahy nad Sigmou Olomouc 2:0. Branky domácích padaly vždy na začátku obou poločasů. Skóre otevřel ve 13. minutě Štětina a pojišťující druhou branku přidal sedm minut po přestávce Vrzal. Dukla tak poskočila na osmou příčku, zato Olomouc zůstává předposlední.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331357-dukla-praha-prehrala-v-zapase-tymu-ohrozenych-sestupem-olomouc-2-0/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články