Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Suchý hodil Evropskou ligu za hlavu, teď se soustředí na Euro

Praha - Vyřazení v osmifinále Evropské ligy se Sevillou už obránce Marka Suchého přebolelo. V následujících přípravných zápasech české fotbalové reprezentace se Skotskem a ve Švédsku chce sedmadvacetiletý stoper Basileje zabojovat o nominaci na mistrovství Evropy.

Basilej spolu s Markem Suchým nedokázala postoupit do čtvrtfinále Evropské ligy přes silnou Sevillu. "Byli jsme realisté, dostali jsme jednoho z favoritů na celkové vítězství," řekl Suchý. Basilej sice v domácím zápase remizovala 0:0, ale ve Španělsku na Andalusany nestačila a prohrála jednoznačně 0:3. "Po prvním zápase jsme cítili šanci, ale pak jsme poznali sílu Sevilly, která postoupila zaslouženě," uvedl.

"Věděli jsme, že venku mají trochu horší výsledky než doma, ale i tak jsme to nechtěli moc otevírat. V odvetě jsme dostali první gól po rohu, a to nás hodně mrzí. Tím se to otevřelo, do přestávky jsme dostali další dva a ve druhém poločase jsme k tomu přistoupili tak, aby z toho nebyla ostuda. Byla to ale dobrá zkušenost, škoda, že jsme měli smůlu při losu,"prohlásil.

Vyřazení Suchého mrzelo o to víc, že finále Evropské ligy se uskuteční na basilejském stadionu St. Jakob-Park. "Byla to taková pohádka, které se sice občas stávají, ale jsme realisti," uvedl bývalý stoper Slavie.

V Basilejí působí s brankářem Tomášem Vaclíkem, který v minulosti chytal ve Spartě. Proto také sledovali tažení letenského celku Evropskou ligou. V ní Pražané vyřadili v play-off Krasnodar s Laziem Řím a chystají se na čtvrtfinále. "Už teď je to velký úspěch českého fotbalu. Sparta měla ideální los, který jsme jí hodně záviděli," uvedl bývalý stoper Slavie. Nyní ale naopak přidává varování o Villarrealu. "Jak jsme poznali sílu španělského fotbalu, tak proti nim to bude ještě o stupínek vyšší," prohlásil.

Suchý, který případně nesmí kvůli vyloučení v kvalifikaci hrát první zápas na Euru, věří, že si cestu do reprezentace najde díky dobré formě z klubu. "Cítím se dobře, mám suprovou pozici a odehrál jsem všechny zápasy," říká obránce. "Motivaci mám velkou, i když jsem nepatřil do základu, tak se cítím součástí týmu," dodal s tím, že věří, že se do Francie podívá jako člen české reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články