Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Sylvestre rasistům odpověděl dvěma gólovými přihrávkami

Teplice - Dvojnásobně příjemné pocity prožíval po zápase v Teplicích mladoboleslavský fotbalista Ludovic Sylvestre. Jeho tým si odnesl výhru 3:2 a on sám se dokázal vyrovnat s rasistickými projevy v teplickém "kotli". Na bučení a pokřik odpověděl přihrávkami na dva góly. Po první ultrapravicovým radikálům dokonce zamával.

Ludovic Sylvestre
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Z nepočetného kotle domácích příznivců se od začátku ozývaly rasistické urážky na adresu francouzských záložníků tmavé pleti Mendyho a Sylvestreho. Intervence hlasatele nezabíraly, policie i pořadatelé jen přihlíželi. Místo nich odpověděl sám Sylvestre. 

V 17. minutě kopala Mladá Boleslav roh přímo pod sektorem radikálních příznivců domácích. Sylvestre si došel pro míč, vyhnul se letícímu kelímku s pitím a vzápětí vyslal do vápna centr, po němž Procházka vstřelil první gól. Sylvestre se otočil ke křiklounům, přiložil si ruce k uším na znamení, že je není slyšet. A nakonec jim zamával. 

"Ukázal jsem jim, co si myslím. Ale nevadilo mi to, pár takových jedinců se prostě vždycky najde. Spíš mě to motivuje," řekl po utkání novinářům francouzský středopolař, který byl motorem mladoboleslavské ofenzivy a po změně stran vypracoval přesným prostrčením gólovou pozici i pro Papadopulose. 

Na adresu obou Francouzů afrického původu si ultras několikrát zahučeli i po přestávce. Pak už se víc zaměřili na to, jak co nejhlasitěji vynadat trenérovi Plíškovi. Smutnou tečkou pak byl hozený dělobuch.

Vedení klubu už pravděpodobně došla trpělivost. "Měli nůž na krku, asi to
budeme muset začít řešit," řekl po zápase teplický obchodní ředitel Petr Heidenreich. Klub prý zvažuje, že po včerejších incidentech přestane poskytovat radikálním příznivcům zvýhodněné vstupné.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články