Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Došek zařídil Slovácku tři body v Příbrami

Příbram - Slovácko porazilo Příbram 1:0, když v devadesáté minutě rozhodl přesnou trefou Libor Došek. Příbram přitom byla aktivnějším týmem, hned třikrát nastřelila brankovou konstrukci, z výhry se ovšem radují hosté. Příbram tak doma počtvrté z posledních pěti utkání ztratila body. 

Příbram nastoupila s nejmladší stoperskou dvojicí v lize a souboje se zkušeným kanonýrem Doškem měly být pro osmnáctiletého Chaluše a dvacetiletého Treglera výraznou prověrkou. Jenže od začátku si tlak vypracovali domácí a Slovácko do svého vápna téměř nepouštěli. Už v 5. minutě měli blízko ke gólu, když Pilíkova střela po jemné teči Bednáře skončila na tyči. Vzápětí přišla jediná vážnější šance hostů za první poločas, ale Koné střílel z otočky jen do náruče brankáře.

Jinak hrála hlavně Příbram, kterou táhli na krajích Pilík a velmi agilní Štípek. Ten však po Bednářově centru střílel těsně vedle, neuspěl ani Krameš a Bednář po hezké přihrávce Rezka z úhlu nepropálil gólmana Heču. Ve 35. minutě pak znovu pomohla hostům konstrukce branky, tentokráte po střele Hnaníčka.

Prokletí domácích pokračovalo i po změně stran, když hned v první minutě po Susově centru nastřelil Bednář břevno. Krátce nato protáhl Heču střelou zdálky. Došek se připomněl až v 66. minutě, kdy se hezky uvolnil na hranici vápna, ale následně přestřelil. Vzápětí ho vychytal Hruška. Příbram postupně o svůj tlak přišla, přesto měla ještě dvě dobré šance rozhodnout. Jenže Bednář střílel vedle a Pilíkův přímý kop nadvakrát chytil Heča. Udeřilo naopak na druhé straně. Po rohovém kopu propadl míč k Doškovi, který se zblízka nemýlil.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 90. Došek. Rozhodčí: Kocourek - Kříž, Hrabovský. ŽK: Koné, Kerbr (oba Slovácko).

Příbram: Hruška - Sus, Chaluš, Tregler, Mudra - Hnaníček, Krameš - Pilík, Rezek (58. Suchan), Štípek (73. Šabala) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

Slovácko: Heča - Reinberk, Košút, Hofmann (85. Šumulikoski), Chýla - Havlík, Rada - Biolek (80. Civič), Koné (90. Daníček), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Už jsem myslel, že mě nic nepřekvapí, ale fotbal vždy přinese něco nového. Prohrát takové utkání je velké umění. S první půlí jsem byl hodně spokojený, měli jsme spoustu šancí a vše se vyvíjelo dobře. Nic nenasvědčovalo tomu, že bychom měli prohrát. Po vystřídání se naše hra ale zhoršila, nepřineslo to, co jsme očekávali. Soupeř začal zlobit a v poslední minutě přišel trest po standardní situaci. Takové góly padají. Jak se říká, zápas blbec. Tyto prohry jsou nejhorší. Kluci mají hlavy dole a budeme muset s nimi hodně pracovat, aby je zas zvedli."

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Měli jsme dnes velké štěstí. První půle byla z naší strany víc než špatná, byli jsme pod velkým tlakem a kromě střely Koného jsme nic neměli. Roli asi hrálo i počasí, protože jsme první půli hráli proti silnému větru, což domácím pomáhalo k tlaku. Začali jsme lépe hrát až od 70. minuty, kdy jsme tam měli více centrů. Pak se na nás usmála štěstěna. Pro domácí je to hodně kruté, ale pro nás velmi důležité vítězství."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články