Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Poslední možnost odvolání pro Platiniho. Obrátil se na CAS

Lausanne – Michel Platini svůj boj o ukončení dočasného zákazu působení ve fotbale nevzdává. Suspendovaný předseda Evropské fotbalové unie UEFA podal u mezinárodní arbitráže CAS odvolání proti trestu, který mu na 90 dní udělila etická komise mezinárodní federace FIFA. Francouzský funkcionář, jemuž trest komplikuje kandidaturu na předsedu FIFA, neuspěl tento týden u odvolací komise FIFA a CAS je jeho poslední možností.  

Volby nástupce odstupujícího šéfa FIFA Seppa Blattera se uskuteční 26. února. Platiniho právníci věří, že CAS projedná záležitost co nejrychleji, aby mohl být bývalý reprezentant k volbám připuštěn.

Spolu s Platinim pozastavila etická komise na začátku října výkon funkcí i Blatterovi kvůli vyšetřování podezřelé platby z roku 2011. Tehdy Platini zpětně dostal od Blattera dva miliony švýcarských franků za dřívější práci v roli jeho poradce. Oba tvrdí, že spolu měli ústní dohodu.

Blatter, jenž rovněž tento týden neuspěl u odvolací komise FIFA, se zatím na CAS neobrátil. V prosinci by oba funkcionáři měli vypovídat před šéfem etické komise FIFA Joachimem Eckertem.

Je nám líto, video expirovalo.
Platini s Blatterem s odvoláním neuspěli, hrozí jim 7-letý zákaz činnosti
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články